19. 4. 2015

WHERE TO SHOP IN LONDON

Seznamů, které radí, kam se v Londýně vydat na lov oblečení, jsou desítky. Není taky divu, Londýn je známé centrum nákupů. Ať už máte rozpočet malý, nebo jste naopak náročný zákazník, uspokojí každého... A kam nejčastěji chodím já?


TK Maxx / Síť outletových prodejen, ve kterých najdete luxusní značky s více než 50% slevami. Kamarádka tam dokonce narazila na kabelku Versace, já jsem zase minule objevila peněženku Vivienne Westwood. Každá prodejna ale nabízí úplně jiný sortiment. Ráda chodím do té u stanice metra Hammersmith. Největší pobočka se nachází, myslím, u stanice Bank.

Foto: www.tkmaxx.de


Sainsbury's / Je to sice supermarket, takže vám může připadat divné, že ho sem zařazuju, ale kromě jídla prodává i oblečení, třeba jako Tesco u nás. Jejich značka se jmenuje TU. Já jsem si v Sainsbury's oblíbila hlavně spodní prádlo (nesmějte se), ale mám ho radši, než nějaké drahé ze specializované prodejny. Sedí úplně dokonale.

Foto: www.twelve-studio.co.uk


Sports Direct / Jak už název tohoto obchodu naznačuje, je určený sportovcům. Ale nejen jim! Kromě sportovních bot v něm najdete i ty do města, kromě funkčních batohů mají taky ty stylové a kromě oblečení na sport nabízí i oblečení na volný čas... Nechte se překvapit. 

Foto: www.thetimes.co.uk


Westfield Stratford City / Westfield jsou klasická obchodní centra, jaké známe i z Česka. To u stanice Stratford je mega obrovské, klidně tam můžete strávit celý den. Najdete v něm mimo jiné prodejny jako COS, American Apparel, Karen Millen, Victoria's Secret nebo třípatrové (!) Forever 21. Nakoupila jsem v něm tehdy skoro všechny vánoční dárky pro rodinu. :)

Foto: www.citiesgallery.com


Oxford Street / A vynechat nemůžu ani obchodní třídu Oxford Street s více než tři sta obchody. Je mezi nimi i vlajková prodejna Primarku, největší pobočka ve městě. I když se tam nechystáte nakupovat, neměli byste ji vynechat. Oxford Street totiž žije 24 hodin denně. Při večerní procházce vašim očím určitě neuniknou ani krásně nasvícené obchodní domy Selfridges a Harrods. 

Foto: www.flickr.com

Kam chodíte v Londýně nakupovat vy?

2 komentáře :

  1. V anglicku momentálne žijem a naprosto s tebou súhlasím ! V TK maxe veľmi nenakupujem ale pravidelne ho navštevujem, sainsburys značku oblečenie som objavila len nedávno a hned mi padla do oka! Sportdirect patrí k mojim top obchodom čo sa týka značkových vecí.
    Osfordstreet je super ale cez týžden ráno keď tam nie su davi ľudí hlavne v spomínanom primarku:D Rada tam ale navštevujem HM tiež tam má centrálu si myslím. Vo westfielde som bola iba raz a odradili ma davi ľudí. Westfield je však v londýne ešte jeden menší a hlavne prádznejší ten na nákupy milujem nie je nič lepšie ako keď je v predajni VS asi tak 5 ľudí dokopy ani to nie :D:)
    Inak dodala by som ešte superdrug a ich TOP zľavy!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      to jsem ráda, že se mnou souhlasíš! :)

      S Westfieldem ve Stratfordu je to podobné jako s Oxford Street - taky je dobré ho navštěvovat mimo špičku...

      Do Superdrug mám dokonce kartičku, ale prodává kosmetiku, takže sem ani nepatří. :)

      Ela

      Vymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥