13. 9. 2016

SS17 IS READY FOR YOU


Chatty ↓

Jakub Polanka ↓

Kateřina Geislerová ↓

Lukáš Macháček ↓

Klára Nademlýnská ↓

Monika Drápalová ↓

ODIVI ↓

Zuzana Kubíčková ↓

Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku je teď plný internet, tak snad bude můj článek dalším kouskem do mozaiky, kterou si o podzimní edici MBPFW uděláte. Přidávám se k pozitivním hlasům, které kvitují místo akce, tedy centrum města, konkrétně garáže OD Kotva. Z minulého fashion templu na odstrčeném Strahově jsem nebyla vůbec nadšená. Nakonec jsem ale onemocněla a stejně nikam nešla, ehm. Tentokrát se situace naštěstí neopakovala, byla jsem asi na polovině přehlídek. Plánovala jsem sice hojnější účast, ale - ač se to nezdá - je to docela náročné. :) Snažila jsem se i trochu natáčet a některá videa najdete už teď na mém YouTube.

Nejvíc jsem se tentokrát těšila na přehlídky TIQE by Petra Balvínová a Lukáše Macháčka. Přehlídku TIQE jsem nakonec nestihla (grrrrr...) a Macháček mě tak úplně nezaujal. Ale líbilo se mi jeho téma pouště (já jsem si kolekci soukromě pojmenovala Desert Rose, haha) a to, že se zpěvačka procházela přímo po pódiu.

Na ODIVI jsem četla bohužel dost kritiky - že byla kolekce slabá a nesplnila očekávání. Zas tak černě bych to ale rozhodně neviděla. :)

Největší pozornost byla jako vždy věnována Jakubu Polankovi, což je oblíbený návrhář kde koho. Já z něj sice tak unešená nejsem, ale musím na druhou stanu uznat, že na jeho přehlídce panovala velmi milá atmosféra, modelky na konci tančily a někteří diváci také. :) A ten vzkaz nakonec: "Kéž mám odvahu andulek zpívajících v mrazu". To mě dojalo.

A ještě o jedné přehlídce jsem vám chtěla napsat: Henrik Vibskov by The Room by Basmatee. Doteď jsem jej ignorovala (je to přece jen pánská móda), ale nakonec jsem se na něj vydala a byla mile překvapená rozdílným konceptem přehlídky - modelové jen tak postávaly na místě a návštěvníci běhali po garážích a prohlíželi si je... trochu chaos, ale byl to zase jiný zážitek, než na jaký jsme z fashion weeků zvyklí...

Tak zase za půl roku ahoj! 
___

Foto: MBPFW

Žádné komentáře :

Okomentovat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥