20. 7. 2020

#KAMVPRAZE │ ROZHLEDNA DOUBRAVKA









Praha je krásná, ale nemáme tu jen Pražský hrad, Václavák, náplavku... Pořád je co objevovat a myslím, že i kdybych každý víkend jela na nové místo ve městě, stejně je do konce života nezvládnu vidět všechny... :) Ať už jste místní a hledáte doporučení na nové, zajímavé lokace, nebo jezdíte do hlavního města jen jako turista, třeba vám přijdou vhod moje tipy na ne-zas-tak známé cíle v Praze. Všechny mnou poctivě navštívené, vyzkoušené, prozkoumané.

Na které místo vás v rámci #kamvpraze vezmu poprvé?

Trochu se z centra projedeme, směrem na Černý most, do přírody a za výhledem. Na kopci nazvaném Horka se tu od roku 2017 nachází rozhledna Doubravka, experimentální stavba, o které jsem ještě donedávna neměla ani ponětí. A co vy, znáte ji? Tipnete si, z čeho je vyrobená? Já bych na to nepřišla ani za milion let... Jako hlavní konstrukční materiál použili architekti útlé kmeny akátovníku, kterých se proplétá nohama Doubravky zhruba jeden tisíc. Rozhledna má něco přes 23 metrů a můžete z ní vidět okolní park, přilehlý Kyjský rybník, vzdálené centrum města s tyčící se Žižkovskou věží nebo naopak okrajové části východní Prahy. Co mě na ní ale bavilo nejvíc byl přece jen ten její design - nečekaný, pokrokový, jedinečný. Jen si pamatujte, že cesta k rozhledně vede lesoparkem po nezpevněných cestičkách, neudělejte podobnou chybu jako já a volte lepší obutí - nazouváky nebyly do přírody zrovna to pravé. :)

➽ Jak se tam dostat: metrem B do stanice Rajská zahrada a odtamtud pěšky cca 1,5 km

___

Foto: Ela

3 komentáře :

  1. V Praze jsem několikrát byla, ale na Doubravku jsem se nikdy nedostala.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Potvrzuju, je to super místo. Ještě, že se to po požáru znovu opravilo, jezdíme tam s přítelem docela často. Doporučuju navštívit i další zajímavé rozhledny v Praze jako je třeba rozhledna Šiška.

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥