8. 3. 2021

JARO V MÉM ŠATNÍKU

Na Instagramu jsem si nedávno postěžovala, jak je venku pořád zima a já na procházkách mrznu. A dneska dokonce zase sněžilo! Ať je ale venku jak chce, máme už březen a já netrpělivě vyhlížím to krásné (nejkrásnější!) roční období, díky kterému mívám pocit, že se zase vše v lepší obrací, a moje nálada se začíná po nekonečné zimě zlepšovat čím dál víc. Jaro přivolávám kyticemi květin, pořizuju je domů jak sobě, tak ostatním. Na e-shopech pokukuju po jarních kouscích, které by mohly osvěžit moji garderobu. Nakoupit? Nebo spíš šetřit? Toť otázka, téměř hamletovská! Na novu sezónu je nicméně potřeba se připravit. Podívejte se, co mám v plánu já...

Úklid (nejen) šatníku! No uznejte, čekali jste snad na začátek něco jiného? Pojem "jarní úklid" přece znají velmi dobře i ti, co ho vůbec nepraktikují. Jasně, když ho vynecháte, svět se nezboří a země se otáčet nepřestane, ale garantuju vám, že pokud se do něj pustíte, budete na závěr odměněni skvělým pocitem. Bude se vám doma lépe žít a v šatníku lépe orientovat. Já ultra teplé věci na půl roku uložím ke spánku do hlubin skříně a vytáhnu do popředí lehčí kousky. Moc se na tu reorganizaci těším!

K jarnímu úklidu patří i důkladná revize. Ten huňatý svetr už vám dosloužil? Na kalhotách se objevily díry? A tamtu vestu jste ani jednou jedinkrát za zimu neoblekli? Well, asi je čas se s těmito kusy rozloučit. Já mám hned několik teplejších halenek, na kterých se už podepsal zub času. Chtěla jsem jim dát goodbye mnohem dřív, ale vzhledem k tomu, že nebyly otevřené obchody s oblečením (a ne vše se mi chce nakupovat on-line), ještě jsem je nosila... ale teď už jim u mě definitivně odzvonilo. Takto podobně projdu každý kus a jako spravedlivý soudce rozhodnu o jeho osudu.


Tenhle šatník volá po úklidu!


Hřeje mě u srdce, že po revizi mi ve skříni zůstane skutečně jen to, co je kvalitní a líbí se mi. Postupem času se přirozeně čím dál víc přikláním k základním a neutrálním barvám. I k béžové, po které teď svět doslova šílí, ale já si k ní hledala cestu docela dlouho... Naopak jsem nekriticky zbožňovala šedou, ve všech možných odstínech a variacích. Pamatuju si na období, kdy jsem u každičkého kusu oděvu, který jsem nakupovala, automaticky v nabídce barev sahala po šedé. Došlo to až tak daleko, že jsem musela samu sebe napomínat, že tohle už není normální, protože brzy budu mít šedé úplně všechno, lol... No, tak z toho už jsem se naštěstí dostala.

Ale! Barvy (i vzory, potisky) k jaru přirozeně patří a sem tam překvapit zářivým kouskem taky není na škodu. Já mám třeba ráda světle fialovou, pomalu si znovu nacházím cestu i k červené (to je nestárnoucí klasika) a baby pink / starorůžová je též srdcovka... Takže, neutrální barvy jsou teď pro mě základ a ty výraznější zase takovou pomyslnou třešničkou na dortu - když mám zrovna chuť.

Šedá kam se podíváš...



A čeho dalšího se už nemůžu dočkat? Až bude zase počasí na saka, lehké bundy, křiváky... Ráno přehodíte přes tričko bundu a vyrážíte! Žádné soukání do kabátu a zamotávání se do šály, ufff. Jak jsem zmiňovala v tomto článku, nejsem zas tak moc na svetry, i v zimě je často nahrazuju bundičkami... a pak se v nich rvu do kabátu, lol. A v jiném mém článku jsem se nedávno zase vyznávala z lásky k sakům - tak aspoň vidíte, že nekecám!

Tohle je jedno z prvních sak, které jsem si kdysi dávno pořídila... a líbí se mi pořád stejně.



Jak už jsem naznačila v úvodu, otázkou pro mě zůstává, jestli si doplnit skříň něčím novým. "Co to kecá, to víš, že jo, sakra!" myslíte si asi o mně. No jo, máte pravdu, šatník by neměl ustrnout a pořád se někam posouvat. Ale je potřeba také myslet na to, zda ty nové věci SKUTEČNĚ potřebujete. A občas to končí jako boj mezi rozumem a srdcem. Kdo zvítězí? Nevím, ale jedno je u mě jisté. Ráda jsem dřív procházela second handy a snažila se objevit zapomenuté poklady. Až ta šaráda jménem lockdown skončí, uspořádám celodenní maraton po second handech a vintage shopech, přísahám bohu! Ne že bych nutně potřebovala tolik nových věcí, haha, ale s kamarádkou jsme si už dávno slíbily, že se do "tour de sekáč" pustíme, jakmile to bude možné, a tím tak trochu zároveň oslavíme návrat k "normálu".

Potřebovala bych třeba krátký křivák, nejblíž se mu v mé skříni blíží tahle motorkářská bunda...



A co plánujete pro svůj šatník na jaro vy?
___

Foto: Ela

10 komentářů :

  1. Neutrální barvy v mém šatníku také nesmí chybět a to v jakémkoliv ročním období. Pastelově růžová nic nezkazí a moc se mi líbí tvé kousky, super článek! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Neutrální barvy miluji! V šatníku mém obsažené všechny, ale černá převažuje...na jaro neplanuji zatim nic poridit.

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, tu poslední bundičku mám taky! Akorát teda v takovém tmavě zeleném odstínu.:)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné kousky. :)) Teď spoustu věcí vyhazuji, ale nové oblečení jsem ještě nepořídila. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké kousky, taky už musím vytáhnout jarní věci a nejlépe i nějaké přikoupit. :)

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥