30. 4. 2021

#NOTES | APRIL 2021

Pátek je tu, kdo by ho neměl rád? Představuji vám mé první #notes, tedy tipy na užitečné webové stránky, zajímavé projekty a tvůrce, mobilní aplikace, knížky, filmy, akce a podobné srandy... Co mě (nejen) v dubnu zaujalo? Tady je pět tipů. Inspirujte se!



#1

Minulou neděli jsem se vzbudila v nekřesťanských 03:33 a už nemohla znovu zabrat. Většinou se mi nic podobného neděje, i díky mé oblíbené aplikaci Sleep as Android. Přes noc aktivně monitoruje průběh spánku, budí mě ráno ve vybraný čas vždy s ohledem na jednotlivé fáze spánku a taky nahrává případné pochrapkávání a mluvení ze spaní - a to je pak velká sranda poslouchat, co jsem během noci nakecala, lol. Ze všeho nejvíc ale aplikaci využívám k pouštění "ukolébavek". Nejčastěji usínám u úžasné nahrávky "whale diving" - neznám lepší zvuky!


#2

Když už jsme u těch aplikací - znáte tu na učení cizích jazyků Duolingo? Věřím, že už o ní většina z vás někde slyšela nebo četla. Já si ji nainstalovala do mobilu před pár týdny a pustila se do dlouho odkládaného učení francouzštiny. Bonjour, ça va? S Duolingo je učení nové řeči spíš zábava než šprtání, nejde o žádné nudné a suchopárné drcení. Kolik času aplikaci denně věnujete je jen a jen na vás, začít můžete už na 5 minutách, hlavní je pravidelnost.


#3

Můj den není úplný, dokud nemám aspoň na chvíli v ruce knihu a nemůžu se v klidu začíst do příběhu. Na mém nočním stolku právě leží rozečtená detektivka od americké antropoložky a spisovatelky Kathy Reichs. Znáte seriál Sběratelé kostí? Pokud ano, tak už znáte i Kathy, jen jste o tom doteď neměli tušení. Hlavní postava televizní show, geniální forenzní antropoložka Temperance Brennanová aka "Kůstka", je právě jejím dílem.


#4

Dozvěděla jsem se o existenci stránky Reknihy. Na ní je možné přeprodat knížky, které už doma nechcete. Na podobné bázi by měl fungovat také portál Trh knih. Máte někdo s těmito weby zkušenosti? Hledám pro tu svoji hromádku vyřazených knížek nový domov a snad by mi v tom weby Reknihy či Trh knih mohly pomoct. Btw. na posílání nechtěných knih do světa jsou také skvělé knihobudky, tady v Praze je jich několik desítek. Máte je i ve vašem městě?


#5

Když nemůžeme kvůli covidu my do světa, musí svět přijít k nám. God bless the internet! UNESCO World Heritage máme díky Googlu doslova na dosah ruky. Je libo podívat se do národních parků? Do center velkých měst? Na posvátná místa? Za zvířaty do divoké přírody? Nebo snad do paleontologické jeskyně? Je tam všechno a ještě víc. Věřte mi, na téhle interaktivní stránce vydržíte hodně dlouho, je to jedna velká nádhera... Už aby jsme mohli zase normálně cestovat!


#NoPaidAds

Foto: Ela

14 komentářů :

  1. To jsou skvělé tipy. Nejvíce mě zaujala ta aplikace na spaní. U nás by telefon měl co nahrávat celou noc, protože náš pes strašně chrápe. :-D
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy, žádný z nich jsem neznala, ale hned mám během neděle co studovat! :D :))

    OdpovědětVymazat
  3. Já teď usínám s mobilem vypnutém v režimu letadlo. A on ose mi možná opravdu spí lépe :-D Jinak se mrknu určitě na ty aplikace s prodejem knih, protože sama mám doma dost knih, které bych ráda poslala do světa, než aby se na ně prášilo. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě můžeš klidně přepnout mobil do režimu "letadlo" a zároveň s tím mít spuštěnou aplikaci Sleep. :)

      Vymazat
  4. Fajn tipy, já bych teda u whale sounds neusnula, hrozně mě ty zvuky děsí :D Duolingo je super na učení jazyků, to souhlasím:) A Kathy Reichs mám ráda, píše dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přiznávám, jsou to zvláštní zvuky. :) Mě neskutečně fascinují! :)

      Vymazat
  5. Pátek... no, dřív jsem ho třeba ráda neměla, protože i v pátek a o víkendu jsem chodila do práce. :D :D
    Moc hezké fotky..
    A o aplikaci Duolingo jsem také slyšela.. A také plánuju pokračovat v mém učení. Já francouzštinu tak nějak umím ze školy, takže já plánuji španělštinu. :D ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za tipy! :)) Ale nejvíc mě teda zaujaly ty fotky! Nádherný!

    OdpovědětVymazat
  7. Jé taky někdy mluvím ze spaní, tak by to mohla být sranda se pak poslouchat :D Já teď čtu v pdf Alchymistu, zajímavé čtení :) O Reknihy jsem už taky četla, ale bohužel nemám vyzkoušeno :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alchymistu od Coelha miluju! (jako asi spousta lidí :D) Je to skvělá knížka a moc mě inspirovala.

      Vymazat
  8. To monitorování spánku jsem dřív taky dělala přes aplikaci FITBIT, od nichž mám hodinky, které mi spánek snímaly. Každopádně posledních pár týdnů se snažím vyhazovat veškerou elektroniku z pokoje, abych měla klidnější spánek, takže si hodinky sundávám a spánek si nekontroluji. A jak se mi žije fajn :-D

    Jinak super tipy a krásné fotečky, moc ti to sluší :-)

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To děláš určitě dobře, že nemáš žádnou elektroniku tam, kde spíš...

      A díky!! :)

      Vymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥