5. 6. 2021

#NOTES | MAY 2021

Květnu jsme už udělali pápá, a tak jsem na blog sepsala pět tipů (aka #notes) na všelico zajímavé, co v předchozím měsíci upoutalo moji pozornost. Inspirujte se!


#1

Znáte Mikýře a jeho pořad Mikýřova úžasná pouť internetem? Jestli ne, nevadí, já o něm donedávna taky neměla tušení... Ale! Je vtipný, je chytrý, má nápady, umí s videem, i když schválně předvádí, že ne, lol. Ve svém pořadu na Mall.tv a taky na YouTube se zaměřuje na internetové celebrity a jejich působení v online prostoru i na sociálních sítích. Především na ty, kteří nehrají tak úplně fair play. Určitě se na tohohle "Čtvrtníčka s počítačem" podívejte.


#2

Až se po té palbě videí budete chtít zklidnit, zkuste třeba meditovat. Spoustu lidí tato aktivita odrazuje, protože - ač to tak možná na první pohled nevypadá - není vůbec jednoduchá. Koncentrace, utřídění myšlenek, ponoření se do sebe... to není jen tak a chce to trochu cviku. Vím, o čem mluvím. :) Pokud hledáte někoho, kdo vám s ní pomůže, kdo vás meditací doslova provede krok za krokem, zkuste podcast Medditace od Ditty Zavřelové. Narazila jsem na něj náhodou a poslechla si v květnu skoro všechny díly.



#3

Co se týká internetu a bezpečnostních pravidel, obezřetnosti není nikdy dost. Všelijaké úniky hesel a dalších citlivých informací nejsou ničím výjimečným. Bohužel. Napadlo vás někdy, že v některém zaznamenaném úniku mohly být i vaše přístupové údaje, třeba hesla k vaší e-mailové schránce? Že nevíte, kde si to ověřit? Je to jednoduché: na webu Have I Been Pwned napíšete svůj mail a během pár sekund zjistíte, zda k tomu někdy skutečně došlo. Velmi užitečná věcička!


#4

Teď konečně i něco o módě: pokud vás nezajímají jen outfity / kde nakoupit oblečení / jaký trend je zrovna in a jaký už out / v čem se nechala vyfotit ta která celebritka apod., ale chcete se dozvědět něco víc o samotném fashion byznysu a proniknout víc do hloubky, doporučuju stránku Vogue Business (English only). Nabízí zdarma desítky a desítky textů, které vám možná změní pohled na módní svět. Jaká témata pokrývají? → Co se děje na světových trzích. Novinky v módních domech. Jak se mění chování zákazníků. Které technologie si razí cestu vpřed. Jak vypadá budoucnost módního průmyslu. Které skupiny konzumentů mění pravidla... a hned z vás bude fashion insider. :)


#5

A na závěr to trochu odlehčíme. Chcete se pobavit? Zkuste si otevřít instagramový profil The Big Bag Club. Zábava zaručena. A ano, všechno je to photoshop (raději avizuju předem, lol).


#NoPaidAds


 Unikly vám předchozí #notesNajdete je zde.


Foto: Ela

1 komentář :

  1. Tak to jsou skvělé a užitečné tipy! Kolikrát se pozastavím nad tím, že by se mi přesně takové odkazy hodily a ony opravdu existují! :D :))

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥