9. 7. 2021

#NOTES | JUNE 2021

Nemůžu uvěřit, že červen uběhl tak rychle! Když se nad tím ale zamyslím, stalo se toho u mě v předchozím měsíci vlastně dost... Namátkou: došla jsem si k šikovným vojáčkům pro první dávku očkování proti covidu, přežila dlouhý cyklovýlet (já, necyklista!), dostala se na soukromou prohlídku zmrzlinárny (ochutnávky included), vystála frontu do pražského Primarku (ne na nákupy, jen na kukačku), pokročila s učením francouzštiny na Duolingo (info jsem vám dávala tady), vysedávala s drinky na zahrádkách a objevovala nová místa. A víc už se dozvíte z červnových #notes. Inspirujte se!


káva, ranní rituál



#1

Nemůžu začít jinde než na Moravě, přes kterou se přehnalo tornádo. Většina lidí nechápala, jak se něco tak exotického jako tornádo může v Česku vyskytnout. Jak jsme se ale poté dozvěděli, nebyl tento extrémní přírodní jev u nás rozhodně spatřen poprvé. Něco o tom vím, protože jsem sama jedno malé tornádo u nás na JV Moravě na vlastní kůži zažila. Bylo to už před lety a samozřejmě nebylo ani zdaleka tak ničivé. Dokážu si ale díky této zkušenosti docela živě představit, jak se lidé v té chvíli asi cítili a jak nechápali, co se to zrovna venku děje... Najednou začne všechno kolem vás hlasitě hučet, jako by vedle vašeho domu snad projížděl rozjetý vlak. Venku šíleně fouká a vzduchem létají květináče a střešní tašky... ČT, pro kterou pracuji, uspořádala minulý týden Koncert pro Moravu a vybrali jsme pro zasažené obce krásnou částku, díky za to! Dívali jste se na koncert? Nebo byli dokonce na místě - na pražské Kampě? Darovala jsem peníze také přes web www.darujme.cz a připojila se ke sbírce Nadace Via. Jde o známou, nezávislou a ověřenou charitativní organizaci, takže můžu mít jistotu, že se dary dostanou tam, kam mají. Zapojíte se také?


#2

Teď z úplně jiného soudku, z toho módního! Chtěla bych vám představit jednu fashion blogerku a youtuberku - Evu McMahon z blogu Glamazon. Nenechte se splést jejím jménem, je to Češka jako poleno, jen už přes deset let žije v Londýně. S Evou jsem měla možnost se kdysi potkat i osobně a vznikl z toho článek pro Aktuálně.cz, k přečtení tady. Eva bloguje konzistentně už od roku 2010, nepřestala ani na mateřské dovolené, ba co víc, ještě si k tomu přidala natáčení videí na YouTube. Má vytříbený vkus a oceňuji na ní, že umí ladně kombinovat luxusní kusy s těmi z řetězců. Nesleduji ji pravidelně, spíš nárazově jednou za pár měsíců projedu poslední články a videa, což byl případ i minulého měsíce. Jen škoda, že se teď pandemická situace v UK zase horší a vypadá to, že se do Londýna letos (zase, grrr) nedostanu.


zaměřeno na detaily 



#3

A když už jsme u té módy, co takhle tip, kde sehnat (nejen) basic černá a bílá trička? Ty já totiž nosím nejčastěji. Určitě už se vám stalo, že svršky pořízené v levném fast fashion obchodu se po pár vypráních sežmolkovaly nebo se jim stočily švy. To nesnáším! Když sem tam nějaké nové tričko potřebuji, nakupuji ho v e-shopu Bez potisku. Vydrží docela dost, nezaplatíte za ně majlant a rozhodně na nich nenajdete žádné otravné nápisy, obrázky, potisky a loga... razí heslo, že "značka jste vy". Souhlas! (Máte i vy svůj oblíbený obchod na basic oblečení? Sem s ním, ráda si rozšířím obzory.)


 #4

Každý rok chodím pravidelně s kamarádem na výstavu vítězných fotek soutěže Czech Press Photo a ani letošek nebyl výjimkou. Výstava se přesunula ze Staroměstského náměstí na to Václavské, najdete ji v krásných prostorách Národního muzea. A samozřejmě vám ji vřele doporučuji - jak jinak, když jsem ten člověk z médií, žejo. PS: Otevřená je až do konce října.


v zahradách Pražského hradu



#5

Až budu velká, chci se stát... součástí týmu pořadu Šťastné pondělí! :) Znáte ho? Ne? No to byste ale měli! Na Stream.cz jím provází ostřílený novinář a komentátor Jindřich Šídlo. Jeho vtipné a ironické glosování všeho, co se děje na politické scéně, u vás určitě nezůstane bez odezvy - i když třeba politika zrovna nepatří mezi společenské oblasti, které vás zajímají. A možná se na pondělky díky němu i začnete těšit...


#NoPaidAds


⚠ Unikly vám předchozí #notes? Klikněte:

April 2021

May 2021


Foto: Ela

6 komentářů :

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥