29. 11. 2021

ITALY DIARY | PISA


Bar Ir Poncino Pisa


Skútry byly všude...

Snídaně ve Filter Coffee Lab




Spaghetti carbonara jsou moje nejoblíbenější



Il Bastione, podnik, kde se domluvíte česky


Golden hour

V botanické zahradě




Skoro se mi tomu nechce ani věřit... dnes jsem se celý den dívala z okna jak sněží, přitom ještě před měsícem jsem se opalovala u moře v Itálii. Konečně jsem se dostala ke třídění fotek z dovolené a ráda bych vám postupně ukázala místa, která jsme v Toskánsku navštívili. A začínám v Pise.

Co bych vám o ní pověděla? Třeba že se mi ještě nikdy nestalo, že bych mohla z letiště pohodlně dojít skoro až do centra města pěšky, v Pise ale jo! Z letiště sice jezdí shuttle, ale jestli vám nevadí zhruba dvacetiminutová procházka, vůbec ho nepotřebujete. Hned první ráno jsme objevili skvělé místo na brunch, Filter Coffee Lab. Kafe bylo top, sladká snídaně velmi obstojná, prostředí docela hipsterské, narváno měli solidně. A kdyby se vám na dovolené v Itálii náhodou zastesklo po domovině, zajděte do restaurace Il Bastione jen kousíček od šikmé věže. Vlastní ho totiž slečna z Česka (zdravím Otrokovice!) se svým přítelem. Tak a teď už to víte a nebudete zaskočení jako my, že na vás obsluha najednou promluví česky, lol.

Příští zastávka: Livorno

Foto: Meinmanyways.com

4 komentáře :

  1. Itálie vypadá tak krásně! Já jsem sice už ve vánočním módu, ale doufám a moc si přeji, aby ten příští rok už byl na cestování jednodušší, hrozně mi to chybí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad už bude příští rok "normálnější". :)

      Vymazat
  2. Věž v Pise mě vždycky fascinovala, stejně jako celá Itálie - je to nádherná země. :)

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥