11. 12. 2021

MEMORIES









Už ani nevím, jak dlouho. Možná víc než rok. Tak dlouhou dobu jsem nebyla v prodejně Marks & Spencer, zvlášť v té na Václavském náměstí v Praze, kam jsem dřív chodila dost často. Proč právě do téhle? Tamní M&S má tři patra: dvě s oděvy a v tom posledním je prodejna převážně britských potravin. Však víte, jak moc mám ráda Británii. A ještě k tomu je vedle kavárna! Jo, v obchodě s oblečením je schovaná kavárna, lol. Kdo nikdy nevyjel až nahoru, nemá šanci to zjistit...

Já v Británii žila víc než rok a klidně bych tam zůstala i déle. Dost rychle se mi po atmosféře Londýna začalo v Praze stýskat... Úplně přesně si pamatuju, jak jsem poprvé zavítala do M&S na Václaváku, eskalátorem vyjela až úplně nahoru a hned mě zavalila vlna euforie. Přenesla jsem se zase zpátky do Anglie, do britského obchodu a mohla si koupit jídlo, na které jsem byla zvyklá v Londýně. Pečivo, sladkosti, čaje a další. A vedle ta kavárna! Občas jsem si do ní chodila číst, je strategicky umístěná přímo v centru a je tam docela klid. Možná si ťukáte na čelo, že jsou v Praze přece desítky jiných kaváren, ještě hezčích a útulnějších, ale já to tam prostě měla ráda a pokaždé vzpomínala na to, co jsem za Lamanšským průlivem zažila.

A jen z čiré nostalgie a radosti jsem si řekla, že udělám tenhle článek. Prodavačka mě sice s pozdviženým obočím upozornila, že "se v prodejně nesmí fotit", ale já byla rebel, jak vidíte. :) Odnesla jsem si pořádnou zásobu čajů na zimu a řeknu vám - ten jejich černý čaj je teda něco! Tak silný jsem snad ještě nepila, musím si pomáhat cukrem, abych ho zvládla vypít. Já vím, že Britové přidávají do čaje spíš mléko, ale tento zvyk jsem si nikdy neosvojila, i když jsem, věřte mi, chtěla.

#NoAd

Foto: Meinmanyways.com

1 komentář :

  1. Ty vánoční ozdoby a svíčky, to je ráj! Hned bych si vybrala! :)) Škoda, že Marks Spencer nemáme u nás v Hradci.

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥