1. 1. 2022

NEW YEAR'S RESOLUTIONS?




Tak předně: vítejte v novém roce 2022! Snad jste do něj vykročili tou správnou nohou... Víte přece, co se říká, jak na Nový rok, tak po celý rok. A pokud nevykročili, nevadí, stejně jsou to jen pověry, přece byste na ně nevěřili!

Dáváte si novoroční předsevzetí? Já proti nim nic nemám, je mi sympatické, že se lidé snaží na sobě pracovat a stanovují si cíle. Jen je pak trochu smutné dívat se, jak rychle je opouští, protože většinou si je dávají jen proto, že se to od nich tak nějak očekává, ne proto, že by byli sami vnitřně přesvědčení o tom, že chtějí ve svém životě něco změnit k lepšímu.

Na nástěnce v práci mám citát, který jsem si kdysi někde přečetla a který odráží mé pocity: Ještě nejsem, kým chci být. "A kým teda chceš být?" ptal se mě jednou kolega. To přesně nevím. A ani nevím, zda se "tím, kým chci být" vůbec nakonec ve svém životě stanu, zda té mety dosáhnu. Ale... vadí to? Důležitý je přece proces samotný a to, že se snažím. Cesta je cíl.

A jaký tedy chci mít rok 2022? Spoustu věci neovlivním, ale co ovlivnit můžu, je moje snaha, odhodlání, motivace... Chci být aktivní a neustrnout. K čemuž nás doteď covid a lockdowny sváděly. Už toho bylo dost. Chci být aktivnější na blogu i na Instagramu MIMW. To už se mi v poslední době daří. Tedy - daří? Co myslíte? Chci zase naskočit na učení francouzštiny a vylepšit si i angličtinu. Chci si oprášit své řidičské (ne)schopnosti a pokud Bůh a trh s motorovými vozidly dá, řídit budu jednou třeba i vlastní auto. Praho, máš se na co těšit, haha.

Horoskop na 2022, který jsem si před pár dny přečetla (spíš ze srandy než vážně), tvrdí, že mě to bude táhnout do hor a do přírody. Not bad, to beru. A taky někam za hranice bych prosila. Za odměnu se budu snažit nechodit spát tak pozdě a vstávat brzy, protože ranní ptáče Ela skutečně dál doskáče. A taky by bylo fajn, kdybych omezila sladkosti a cukr, vrátila se k pravidelné józe a přidala si další fyzické aktivity. Důležité jsou ale i ty mentální - třeba meditace a čtení knih. Na to, jaký jsem dřív bývala knihomol, mám teď tristně chudou knihovnu a v městské knihovně mě taky moc často v předchozím roce nevídali... 

Chtěla bych ještě spoooustu dalších věcí, ale to už jsou soukromá přání a nechám si je s dovolením pro sebe. A co vy? Jak byste si přáli, aby váš rok s krásným číslem 2022 vypadal? 

Foto: Meinmanyways.com

8 komentářů :

  1. Moc se mi líbí citát, co máš v práci na nástěnce. Sama nevím, kým chci být, jen vím, že tím člověkem ještě nejsem.. Kdo ví, třeba se v tomto roce tomu člověku přiblížíme :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Moc ti přeji, aby se ti splnily všechny cíle a hlavně hodně štěstí a zdraví do roku 2022! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!
      Ať je rok 2022 úspěšný pro všechny. ❤

      Ela

      Vymazat
  3. Taky jsem dala za cíl, že si chci oprášit angličtinu, nebo spíš musím :D

    Přeji ti aby se ti vše splnilo, řidít v Praze je někdy na pěst ale někdy se mi to řízení líbi, ale stále mám sevřené půlky :D

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. ❤

      Jj, na to řízení se těším a netěším zároveň. :D

      Ela

      Vymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥