16. 1. 2022

#NOTES | DECEMBER 2021

K uzavření roku 2021 mi tady na blogu MIMW ještě chyběly prosincové #notes. Tady jsou! Článek jsem doplnila fotkami z kavárny, do které chodím čím dál častěji - do smíchovské Kofárny. Třeba se tam někdy potkáme...



#1

Co zmínit jako č. 1? Třeba to, že dlouhé zimní večery si krátím u spin-offu seriálu Sex and the City pod názvem And Just Like That. Už vím, proč se pokračování jmenuje jinak. Protože s původním seriálem nemá skoro nic společného! A teď vážně - ze seriálu jsem zklamaná, výsledek se mi převážně nelíbí, Samantha v ději chybí jako sůl, na Charlottu s nepovedenou plastikou se nedá dívat, postava Mirandy je úplně mimo... a Carrie je bez Božského tak trochu ztracená. Ještě nás čeká pár dílů, tak se nechme překvapit.


#2

Další seriálovou novinkou, kterou jsem jednou o víkendu tzv. binge-watchla, je druhá série přeslazené a nenáročné Emily in Paris. A jsme u té Paříže! :) I když mnohem víc než Emily mě baví Camille a spíš než Gabriela bych brala Alfieho, lol. Ale jako oddychovka dobrý, i když mám i zde spoustu výhrad. Jak podotkl kdosi na Twitteru: měl by se natočit seriál Samantha in London. Souhlasím! A jaké jsou vaše dojmy z těchto dvou seriálů?





#3

Jak si jednoduchou, nenásilnou, zábavnou a stručnou formou čas od času oprášit angličtinu? Využijte Instagram! Je na něm spousta lidí, kteří angličtině (či jinému jazyku) zasvětili svůj insta profil. Mě aktuálně nejvíc baví Dan Balcar. V různých kvízech, anketách a otázkách si u něj ověřuji své vědomosti a sem tam se dozvím i něco nového.


#4

V prosinci jsem na YouTube objevila nový fashion channel Fashion Mumblr. Stojí za ním sympatická slečna Josie, která žije na venkově u Londýna. Nedávno s partnerem koupili velký starý dům - a páni, ten je! A toho prostoru! Z pražské garsonky můžu jen závidět. :)




#5

A na závěr tip na výstavu v DOX v pražských Holešovicích. Stihla jsem ji akorát pár dní před odjezdem domů na Vánoce, vy ale spěchat nemusíte, je přístupná až do dubna. Pod názvem Nadějné vyhlídky se věnuje tématu zrození a dětství. Ale žádné roztomilé fotečky malých dětí nečekejte, výstava je místy docela drzá, trochu na hraně a připomíná, že dětství není vždycky procházka růžovým sadem.

#NoAds

Chcete si přečíst i předchozí #notes za rok 2021? Klikněte sem.

Foto: Pinterest.com

11 komentářů :

  1. Super článek, díky za tip, ta výstava vypadá zajímavě, asi se tam zajedu podívat ;)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  2. Oba seriály som videla, ale ani jeden u mňa nevyvolal WAU efekt. :) Inak, profily, ktoré vzdelávajú na Instagrame, ma tiež ohromne bavia, preto ďakujem za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, žádný wow efekt, hezky jsi to popsala. :)

      Ela

      Vymazat
  3. Výstava zní zajímavě, ráda bych se někam podívala, tak snad se brzo změní pravidla a budou vše moci i očkování...

    OdpovědětVymazat
  4. Emily in Paris je taková oddechovka, ale seriál mě moc baví a také se těším, až si pustím další díly. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Neviděla jsem ani jeden ze seriálů. Zaujala mě výstava, škoda jen, že jsem od Prahy daleko. 🙂

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem teď seriály vůbec nekoukala, ale ze zvědavosti jsme se s přítelem podívali na HRA NA OLIHEŇ a vlastně nemám slov... včera večer jsme si to museli vynahradit pohádkou! :D :) Jinak výstava o které píšeš zní moc dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho seriálu jsem viděla jen jeden díl a stačilo mi! :D

      Ela

      Vymazat
  7. Jé já na seriály vůbec nemám čas, ale ta Emily in Paris mi teda skáče furt, že už se na to prostě MUSÍM kouknout!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až budeš někdy potřebovat vypnout, tak "Emily" ideální volba. :D

      Ela

      Vymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥