31. 10. 2022

BUDGET-FRIENDLY MAKE-UP



Nejsem sice žádný velký odborník na make-up, ale taky už jsem toho za ta léta dost vyzkoušela a mám své oblíbence, ke kterým se vracím. Tři z nich bych vám chtěla přestavit. Kromě toho, že dobře odvádějí svou práci, mají další velká plus - při jejich nákupu nemusíte sahat hluboko do peněženky a najdete je skoro v každé drogerii.

Tekutý make-up Rimmel Lasting Finish za cca 200 Kč si kupuju už roky a je to můj miláček. :) Pěje na něj chválu kde kdo a i to mi potvrzuje, že nejde jen o můj dojem. Lehce se s ním pracuje, má dobré krytí (ani málo, ani moc), nevysušuje, nevpíjí se do pórů a dlouho vydrží... prý až 25 hodin, tomu bych tedy moc nevěřila, ale odzkoušené to nemám, lol.

Na tmavé kruhy pod očima používám nejraději korektor Catrice Liquid Camouflage. Na specifické, jemné a tenké kůži kolem očí napáchají korektory občas víc škody než užitku - něco o tom vím. :) O to nadšenější jsem byla, když jsem objevila tenhle nenápadný produkt. Za cenu 90 Kč velmi dobře kryje a přizpůsobí se pokožce a jemným vráskám na ní.

A ještě jednou britská značka z Regent Street London, tentokrát její pudr Rimmel Stay Matte. Matující produkty, ty já rozhodně potřebuju, make-up bez závěrečného přepudrování si dělám málokdy. :) S pudry je občas ta potíž, že vám z obličeje udělají spíš masku. V tomhle případě to neplatí, je velmi nenápadný a diskrétní. Jedinou výtku mám k plastovému víčku, vždy se mi brzy rozbije. Chtělo by to kvalitnější provedení... ale to už by pak možná nestál kolem 50 Kč, kdo ví...

A jací jsou vaši "budget-fiendly" kosmetičtí oblíbenci? Dejte mi vědět do komentářů.

PS: Nezapomeňte se zapojit do soutěže!

I'm not a makeup expert, but I've tried a lot of products over the years and I have my favorites that I keep coming back to. I'd like to show you three of them. They do their job well, you don't have to dig deep into your wallet to affort them and you can find them in almost every drugstore.

I've been buying Rimmel Lasting Finish liquid makeup for about CZK 200 for years and it's my favorite one. :) A lot of women love it so that's another confirmation that it's not just my impression. It's easy to work with, has good coverage (not too little, not too much), do not dry skin out, do not sink into pores, and lasts a long time... up to 25 hours they say, I wouldn't really believe that, but I haven't tested it, lol.

For dark circles under eyes, I like to use the Catrice Liquid Camouflage concealer. Concealers for the specific delicate and thin skin around eyes sometimes do more harm than good - I know something about that. :) I was so excited when I discovered this cheap but great product. For the price of CZK 90, it covers very well and adapts to skin and fine wrinkles on it.

And the British brand from Regent Street, London once again, this time its Rimmel Stay Matte powder. I definitely need matting products, I rarely do make-up without final powdering. :) Sometimes the problem with powders is that they turn your face into a mask. In this case it does not apply, Rimmel powder is very decent and discreet. The only complaint I have is the plastic lid which always breaks too fast. It would require a better quality... but then the product wouldn't cost around CZK 50, who knows...

And what are your budget-fiendly cosmetic favorites? Let me know in the comments below.

PS: Don't forget to join the giveaway!


#NoPaidAd

Photo credit: Meinmanyways.com

6 komentářů :

  1. Já se líčím velmi úsporně (jen oči a rtěnka) a žádné extra oblíbence nemám. Spokojená jsem teď byla s tekutou rtěnkou L´Oreal

    OdpovědětVymazat
  2. Elo, s těmhle kousky zkušenost nemám, ale dcera myslím používá stejný make-up. Já jsem hodně věrná tuhému pudru Luxe od Avonu.
    Měj příjemné podzimní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Stejný korektor i pudr jsem doteď používala taky několik let, ale zkouším momentálně korektor od Essence, který se mi začal líbit víc. Má oproti tomu od Catrice i jemně vanilkovou parfemaci, takže je fakt příjemný a zřejmě u něj nějakou dobu zůstanu. :) A ten pudr se dá prosím sehnat kde za tuto cenu? Já ho vždycky kupovala nejmíň za 160 Kč. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm, vanilková vůně, to zní dobře. :)

      Pudr - podívej se třeba na e-shop Elnino (za cca 50,-) nebo Notino (lehce přes 50,-).

      :)

      Ela

      Vymazat
  4. Stay matte pudr od Rimmel je stálice, která nesmí chybět. :) Neznám snad lepší pudr, ale i jejich make-upy vůbec nejsou špatné. :)

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥