24. 3. 2024

SPARKLE OF CZECH COSTUME JEWELRY




















 


Tentokrát pro vás mám tip na výstavu a hádáte správně, že se týká módy. :) 

Až budete v Třeboni, zajděte do Zámecké lékárny (která ve skutečnosti není lékárnou lol), nahoře v podkroví ukazují jablonecké umění výroby skleněné bižuterie. Tyhle kousky pohromadě jen tak někde běžně neuvidíte, byly určené na přehlídky a předvádění, mnohdy v zahraničí, a jinak bývají schované v depozitáři.

Navíc se tu skleněné výtvory ukazují na modelech od českých návrhářů a určitě řadu z nich budete znát - třeba Beatu Rajskou nebo Natali Ruden. Výstava je otevřená do konce května a víc se o ní dozvíte třeba tady.


This time I have an exhibition tip for you, and you guessed it right, this exhibition is about fashion. :)

Go to Trebon, Czech republic to the Castle Pharmacy (it's not actually a pharmacy lol), upstairs in the attic they show Czech art of making glass jewelry. You can't usually see these pieces together anywhere, they were intended for shows and demonstrations, often abroad, and are otherwise hidden in a depository.

In addition, these glass creations are shown here on dresses from Czech designers, and you may recognize some of them - for example, Beata Rajská or Natali Ruden. The exhibition is open until the end of May and you can learn more about it here (in Czech).


Photo credit: Meinmanyways.com


3 komentáře :

  1. Tak v Zámecké lékárně jsme byli před měsícem, ale dali jsme si tam jen dortík. O výstavě jsem nevěděla. Škoda, mohla jsem nechat manžela u dortíku a jít se mrknout (myslím, že jeho bych na róby asi nevytáhla :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáááj, to je škoda!
      Asi to málo na místě propagují, nevím... :(

      Ela

      Vymazat
  2. Wow, hodně zajímavé kousky, to se jen tak nevidí. :) Ten první šperk a šaty mi skoro vyrazily dech, moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥