3. 6. 2024

#PRAGUEPLACES | OLD TOWN BRIDGE TOWER















Už dlouho tu nebyl žádný tip na to #kamvpraze. Tak to pojďme napravit.

A tentokrát ani nemusíme chodit daleko, zůstáváme přímo v centru města. Kolikrát už jste šli po Karlově mostě? Jestli tu bydlíte, tak asi nesčetněkrát... A kolikrát vás napadalo vylézt na některou z jeho věží? Já se asi po osmi letech života v hlavním městě konečně podívala na Staroměstskou mosteckou věž! No bylo na čase... :)

Nahoru na stavbu z poloviny 14. století vede 138 schodů, vevnitř jsou výstavní prostory a nahoře ochoz s výhledem. Který vypadá ještě o to zajímavěji, že jsem ho zachytila na kameru Canon Legria Mini s lehkým fisheye efektem. :)

Mimochodem, s Lítačkou je vstup do věže 170 korun a když půjdete na obě věže, bude to za 280 korun. 

Už jste na ní někdy byli? Nebo se chystáte? Víc tipů #kamvpraze najdete zde.



There hasn't been a tip for interesting #pragueplaces to visit for a long time. So let's fix it.

And this time we don't even have to go far, we stay right in the city center. How many times have you walked across the famous Charles Bridge? If you live here, probably countless times... And how many times have you thought of visiting one of its towers (there is one on each side)? After about eight years of living in the capital, I finally looked inside the Old Town Bridge Tower! Well, it was about time... :)

138 steps lead up to the building from the middle of the 14th century, inside there are exhibition spaces and at the top a walkway with a view. Which looks even more interesting since I captured it on my Canon Legria Mini camera with a slight fisheye effect. :)

You can find more information about this tourist attraction here.

Have you ever been on the tower? Or are you planning to? More recommendatios for #pragueplaces here.



Photo credit: Meinmanyways.com

2 komentáře :

  1. Na Staroměstské věži jsem ještě nebyla - a pracuju tak 10 minut od ní (a na Malostranské věži, kam to mám ještě blíž, jsem byla naposled tak před 25 lety). Takže se to budu snažit v dohledné době napravit. Díky za tip s lítačkou - to by mne nenapadlo (používám ji jen do MHD a do knihovny).
    A fotky jsou teda super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, takový kousek od ní? To je náhoda! Tak to musíš napravit! A ještě k tomu, když máš Lítačku... :)

      Ela

      Vymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥