16. 9. 2015

ROLLING STONE






Na tomhle outfitu vám můžu názorně ukázat, jak přistupuju k nákupům oblečení a jak se mi moje snahy (ne)daří:

Sandály jsou z toho, co mám na sobě, nejdražší. Reprezentují moji snahu investovat do kvalitních a o něco dražších kusů. I když je mám v botníku jen chvíli, měla jsem je na nohou tolikrát, že už teď můžu směle tvrdit, že se mi investice do nich vyplatila. Navíc jsou, i přes svou více či méně strohou podobu, velmi zajímavé a umějí outfit vyšvihnout o level výš.

Džíny jsem sehnala v sekáči. Dřív jsem tam chodila jen na vršky, ale jednou jsem náhodu narazila na skvělé kalhoty (z dětského oddělení, haha) a od té doby nevynechávám v sekáčích ani stojany s kalhotami. Tyhle jsou značky Esprit, což je sice fast fashion řetězec, ale určitě kvalitnější než třeba H&M, takže věřím, že mi chvíli vydrží.

 Košile je úplně nová a je příkladem impulzivního nákupu. Jim se chci co nejvíc vyhýbat, ale znáte to: jdete do obchodu hledat něco, co skutečně potřebujete, uvidíte stojany se slevami... a je vymalováno. Novou košili jsem vůbec nechtěla, jenže na druhou stranu musím říct, že ji určitě využiju. Ale příště už ji tam nechám a basta!

Řetízek byl tak trochu produkt zoufalosti. Koupila jsem ho v obchodě, kam jsem se zařekla, že už chodit nebudu. Při placení u kasy jsem o něm měla pochybnosti a bála se, že budu později litovat. Naštěstí se stal úplný opak a já ho pak nosila týden v kuse. Takže si vlastně gratuluju, haha. A propos, takové řetízky mám jen dva. Někomu se to může zdát strašně málo, ale já myslím, že je to tak akorát. Dřív jsem jich měla desítky a jen se mi kupily na hromadu. A tak jsem je jednoho krásného dne prodala na Vinted a žiju spokojeně s málem. Ten druhý řetízek jsem si dovezla z Austrálie, takže je to zároveň krásná vzpomínka.

Podtrženo, sečteno: investice do kvality, úlovky ze sekáče, omezení zbytečných nákupů za pár šupů a hlavně - žádné hromadění! Jediné, co mi v šatníku ještě chybí, je nějaká autorská designerská věc. V současnosti sonduju nabídku, takže... možný dárek pod stromeček? 😏

A pusťte si písničku, momentálně moji oblíbenou:
Hurts - Rolling Stone
___

Reserved shirt / Esprit jeans / Clarks sandals
New Yorker necklace / Lindex sunnies
___

Foto: Ela

11 komentářů :

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥