12. 2. 2019

PINK



Kladete důraz na líčení očí, nebo se zaměřujete spíš na rty?

Co se mě týká, v případě očí jsem dost marná, lol. Nejsem schopná si namalovat ani ucházející oční linku, spoléhám se většinou jen na řasenku. Ale jakmile dojde na rty, to je jiná! Baví mě, jak dokáže rtěnka okamžitě celkový look pozvednout a dodat obličeji barvu. I když je nosím ráda, vlastním vždycky jenom pár kusů. Nepatřím mezi ty, co jich mají doma plnou krabici, pro mě by to bylo spíš utrpení, protože - jak se znám - určitě bych se nikdy nedokázala rozhodnout, po které sáhnout dřív. Zato ale těch svých pár kousků pokaždé využiju až do úplného konce.

Shodou okolností jsem teď skoro všechny spotřebovala a začala jsem koukat po nových. Jenže tentokrát chci dát šanci těm přírodním / bio. Všichni přece víme nebo už jsme někdy někde četli o tom, jaký chemický koktejl konvenční rtěnky obsahují. A nejsou to jen minerální oleje z ropy, syntetická barviva, silikony, parabeny... Ve rtěnkách se může nacházet dokonce olovo, kadmium, chrom, mangan. A to prý žena v průměru za život spolkne až 3 kg rtěnky. Mňam!

V mezičase - než se zorientuju v pro mě nových značkách přírodní dekorativní kosmetiky a nějakou si vyberu - jsem sáhla v Dm po jejich korporátní značce Alverde. Odstín rtěnky, který jsem chtěla, ale zrovna nebyl k dispozici, a tak jsem dala šanci zabarvenému balzámu na rty. Barvicí balzámy mě dřív nechávaly dost chladnou, ale po téhle zkušenosti jsem na ně trochu změnila názor. Tinted lip balm od Alverde (odstín Raspberry) barví moc hezky, hydratuje obstojně, cena je přijatelná a jeho složení je v testech hodnoceno dobře. Jo a ladí mi k zimní čepce. :)
___

Foto: Ela

1 komentář :

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥