9. 4. 2020

V KARANTÉNĚ S ALEXOU CHUNG







Velmi ráda chodím do knihoven, miluju jejich atmosféru a ten pocit být obklopená stovkami knihami, stačí si jen vybrat, po které sáhnout. Častěji si knížky půjčuju, než kupuju. Knihovny teď ale bohužel patří k místům, která jsou do odvolání zavřená, a tak jsem si pořídila po dlouhé době jeden svazek domů... Myslím, že bych si ho ale beztak koupila, lockdown nelockdown. :)

Jde o útlou knížku nazvanou "It" od britské modelky, moderátorky a návrhářky Alexy Chung, určitě není potřeba vám ji blíž přestavovat. Překvapeně jsem koukala na rok vydání - 2013! To už je vážně tak dávno? Prosím vás, někdo ten čas zpomalte, to není možné... :)

Zbožňuju styl Alexy, její humor, osobitost, nadhled, že se nebere přehnaně vážně a v neposlední řadě také to, jak vypadá. Je krásná, ale ne typicky "modelkovsky", spíš tak nějak nenápadně, jemně, svoji roli jistě hraje i to, že se v ní mísí britské a čínské geny. Také u mě boduje tím, že nemá potřebu na sebe přehnaně patlat make-up a zbytečně se odhalovat, jak je v této době (bohužel) typické... "rozmohl se nám tady takový nešvar". Vidět Alexu s hlubokým výstřihem se vám jen tak nepoštěstí, ale i přesto je mnohdy velmi sexy. A tím bychom se měli(y) inspirovat.

A co říct o knize? Je jako Alexa sama: originální, mnohovrstevnatá a inspirativní. Píše o svých prvních módních vzorech (yes, Spice Girls jsou tam taky 💛), filmech, přátelství, mejdanech, rozchodech i umění pořídit si dobré selfie, lol. To všechno je samozřejmě vyšperkováno záplavou fotek a Alexiných malůvek.

Už jste knihu četli?
___

Foto: Ela

Žádné komentáře :

Okomentovat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥