14. 7. 2020

DVA POKLADY NA VLASY Z YVES ROCHER


Bývaly doby, kdy jsem chodila kosmetiku nakupovat především do Yves Rocher. Časy se sice změnily, ale v následujícím článku bych vám chtěla představit dvě YR srdcovky, které si i nadále pořizuji pořád dokola. A víte co? Shodou okolností jsem je obě poprvé dostala jako dárek od kamarádky k narozeninám. Nebýt jí, možná bych si k nim cestu nikdy nenašla, lol. Oba produkty jsou shodou okolností na vlasy.

V bílé tubě je Low ShamPoo - Delicate Cleasing Cream. Ano, šampon coby krém, a to doslova, jak konzistencí, tak vzhledem. Připomíná spíše balzám / masku na vlasy a vůbec nepění (neobsahuje sulfáty). Připravte se tedy, že při prvním použití ve sprše budete mít hodně zvláštní pocit. Po letech šamponování ideálně s co největší pěnou ve vás může vyvolávat pocit, že proces čistění nefunguje. Opak je ale pravdou, krém zvládne mytí stejně dobře jako klasický šampon. Přijde mi k vlasům skutečně šetrný a jemný, tak jak značka slibuje (neobsahuje silikony, parabeny, barviva). Vlasy nezatěžuje, nicméně na dodání extra objemu také stavěný není, ale to já od něj ani nevyžaduju. Jen mi přijde, že mizí o něco rychleji než jiné produkty, musím si udělat zásoby. :)

Dalším pomocníkem, na který skutečně nedám dopustit, je Noční krém na vlasy - Reparation Sleeping Care. Jestli trpíte na suché konečky vlasů, dejte mu určitě šanci. Dřív jsem na ně používala výhradně oleje, protože jsem měla za to, že nic lepšího prostě existovat nemůže. Od jedné kadeřnice jsem ale dostala radu, že na poškozené konce vlasů jsou lepší právě balzámy. Snadněji proniknou do vlasu, zatímco molekuly oleje jsou údajně větší, pracují tedy spíše na povrchu, ale nedostanou se do hloubky. Nevím, co je na tom pravdy, ale oleje teď používám jen střídmě, zato tento balzám od YR každý den. Navíc oleje vlasy často umastí, krém se ale vstřebá a žádný povlak nezanechává. A ta jeho vůně! Před spaním si vždycky pročešu vlasy a do konečků nanesu dostatek balzámu - doporučovanou velikost lískového oříšku s radostí překračuju... Patří to už k mým pravidelným večerním rituálům a změnu k lepšímu mi potvrdila i má kadeřnice. :)
___

Foto: Ela

4 komentáře :

  1. Tak ten krém do vlasů zní dost zajímavě, ještě jsem o tom neslyšela! :D :)
    RECENZE NOVÉ ZNAČKY XX BY REVOLUTION

    OdpovědětVymazat
  2. Ten nepěnivý šampon bych taky ráda vyzkoušela. Noční krém mám doma a taky jsem s ním velmi spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už má YR dokonce dva druhy nepěnivého šamponu. :)

      Vymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥