31. 1. 2021

5 MÓDNÍCH LEKCÍ OD CARRIE BRADSHAW

Neustále se točí nové, skvělé seriály. I přesto dávám občas přednost těm, které znám už skoro nazpaměť. Že by nostalgie? Naposledy jsem se takhle vrátila do New Yorku, po kterém pobíhá novinářka Carrie Bradshaw, řeší milostné trable a snaží se u toho vypadat co nejstylověji. No jasně, řeč je o nestárnoucím seriálu (a filmech) Sex and the City.

A teď si představte, co se pouhých pár dní na to nestalo? Média po celém světě vydala stručnou, ale o to víc vzrušující zprávu, že se SATC vrátí s celou jednou novou sérií. Asi jsem to přivolala! :) Tak jsem si řekla, že by na blogu neuškodilo připomenout si styl Carrie a některá její módní poselství, která mi (nám) za těch šest let vysílání předala. Namíchejte si Cosmopolitan, pohodlně se usaďte a pusťte se do čtení.


#1

Móda je hra

Why so serious? Někdy neuškodí nebrat se tak moc vážně a nebrat vážně ani módu. Tím vás nenabádám, abyste nedodržovaly dress code tam, kde je daný, ale upustily uzdu své fantazie tam, kde je to možné. Bavte se, vymýšlejte, kombinujte, hrajte si. Mít svou zaběhlou a osvědčenou "módní uniformu" je skvělé, ale ještě lepší je někdy ji porušit. Vzít si ke khaki tříčtvrťákům růžové krajkové šaty, saténový bomber a navrch lodičky? Žádný problém, vzkazuje Carrie (neptejte se mě, ve které epizodě, nepoznamenala jsem si ji, chjo).


#2

 Na kabelce záleží

Když se řeší móda Carrie Bradshaw, často se zmiňují kabelky. Kde by bez nich tahle kudrnatá holka byla? Vystřídala jich pěknou řádku... Fendi Baguette, Dior Saddle Bag, Gucci Belt Bag, Dior Monogram Clutch a tak dále a tak dále. Můžete mít sebejednodušší oblečení, ale stačí přidat zajímavou, kvalitní kabelku a váš outfit je hned povýšen o několik levelů směrem ke hvězdám. Tak jednoduché to někdy je...


#3

Podpatky jdou ke všemu

Když už byla řeč o kabelkách, musím samozřejmě zmínit i boty. Stejně jako dokáže jednoduchému outfitu pomoci kabelka, o botách to platí dvojnásob! V případě Carrie je samozřejmě řeč o podpatcích. Jen si vemte, k čemu všemu je nosila... Ke všemu! Vysoké páskové sandály ke kraťasům, když venčila psa. Anebo lodičky k teplákům, když se loudala o víkendu po městě. Berte to třeba jako skvělou příležitost, jak mixovat vysoké s nízkým. Žít "na vysoké noze" má prostě něco do sebe. Jen v té naší vykostkované Praze musíme našlapovat velmi opatrně.


#4

Podprsenka může být vidět

Také jste nosily podprsenky s "neviditelnými" silikonovými ramínky? Ehm, viditelná většinou byla až moc. Raději ramínka hrdě přiznejme, než abychom se je nažily udělat neviditelnými. Přiznejme klidně celou podprsenku. Jaké šokující překvapení, že holky nosí podprsenky!! :) Já osobně miluju odhalená záda, ale často jsem mívala dilema, zda odkrýt na světlo boží zapínání podprsenky. Ne však Carrie. Jestli ji něco musím nechat, tak je to právě tohle. Ukazování podprsenky (nejen) na odhalených zádech dovedla k dokonalosti.


#5

Každý outfit se počítá

Nechala si snad Carrie někdy ujít příležitost se hezky obléknout? No jistě že ne. Vyzvednout věci z čistírny? Skočit si pro kelímek kafe? Na rychlý nákup časopisu do trafiky? Každá příležitost se počítá, každý den je svátek. Tak se na něj vyfikněte! Já vím, ne vždy je to možné, ne vždy na to máme čas nebo energii, ale dát si o něco víc záležet by mohla určitě každá z nás, včetně mě. Life is short, make every outfit count, jak říká jeden citát. A já s ním souhlasím. Co vy?






Foto: www.pinterest.com

13 komentářů :

  1. Moc se mi líbí na těch prvních dvou fotkách. Hlavně ty bílé šaty jsou krásné!
    A podpatky, ty já taky miluju! Jen ne vždy mám odvahu v nich vyjít. Na rovině, na silnici bych v nich chodila klidně pořád. :D :D Ale na chodníku, kde jsou kostky, nebo z kopce?! Toho se bojím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Njn, kostky v ulicích nám nošení podpatků dost kazí... :D

      Ela

      Vymazat
  2. Seriál jsem nikdy nesledovala, ale s těmito módními lekcemi souhlasím :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Její styl se mi vždy líbil, hlavně ty bílé šaty jsou opravdu pecka! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem ten seriál jednu dobu sledovala, ale nějak mě úplně neohromil. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Seriál jsem sledovala a hlavně outfity v posledních sériích se mi líbily, asi od všech :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, i ostatním třem postavám to slušelo, za mě teda hlavně Samanthě. :)

      Ela

      Vymazat
  6. Krásne spísané pravidlá, jej štýl je skvelý :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  7. Nikdy som tento seriál nejak extra nesledovala, myslim že v obdobi jeho najväčšieho boomu som riešila uplne iné veci.. ale tieto pravidla su perfektné. Hlavne sa mi páči bod s kabelkou a posledný bod je ideálnou priležitostou k tomu, ako fakt naplno využit svoj šatnik aj v tomto obdobi. Ved aj len na poštu sa možeme pekne obliect - prečo nie :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,
    seriál jsem viděla několikrát a jak jsem postupně dospívala, tak se mi vždy líbil jiná postava a její styl. Mohla bych si ho zase pustit, je to opravdu inspirace:-) Měj se krásně!
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥