2. 6. 2021

SERIÁLŮ NENÍ NIKDY DOST #2

Venku už to konečně vypadá jako skutečné jaro, a tak kdo nemusí, tráví čas hlavně venku. I přesto si myslím, že tipy na zajímavé seriály se budou hodit vždycky. Tyhle bavily mě a ráda předávám doporučení dál. Pokud jste zmeškali můj předchozí článek se seriálovými doporučeními, tady je.


BRIDGERTON / USA, 2020 / Netflix

Věřím, že o seriálu Bridgerton neslyšíte poprvé. Jestli pořád váháte, jestli si ho pustit, nebo ne, za mě říkám: směle do toho! Ano, je to v podstatě červená knihovna, ano, je to trochu guilty pleasure... ale kdo má rád viktoriánskou dobu, krásné kostýmy a honosné interiéry, ten bude nadšený. A mimochodem - viděli jste snad v poslední době víc sexy chlapa než je vévoda z Hastingsu v podání herce Rege Jean Pagea?!



BEHIND HER EYES / UK, 2021 / Netflix

Behind Her Eyes - nenápadný počin letošního roku, který si však podle mě určitě zaslouží vaši pozornost. O co jde? O mysteriózní thriller s nečekaným koncem a dost netypickým milostným trojúhelníkem. Seriál má sice pomalejší rozjezd, ale jakmile začne nabírat na obrátkách, budete chtít víc a víc... Výchozí zápletka je docela jednoduchá: jedna svobodná matka si začne románek se svým novým šéfem. Jenže to má háček, je totiž ženatý a navíc... s jeho manželkou není něco v pořádku.



GINNY & GEORGIA / USA, 2020 / Netflix

Kdybych z tohoto výběru seriálů měla zvolit jen jeden jediný, byl by to tento. Ginny a Georgia jsou jako Gilmorova děvčata, jak samy říkají. "Jen s většíma prsama," dodávají. A taky s detektivní zápletkou navíc. Georgia, máma, neměla jednoduché dětství a celý život se protlouká, jak nejlépe umí. Jenže o tom Ginny, její dcera, nemá ani ponětí a navíc má co dělat sama se sebou.



GENERATION / USA, 2021 / HBO Max

Hned na úvod přiznávám, že tento počin asi nebude pro všechny - buď si ho zamilujete, nebo vás neosloví. Sice se prezentuje jako teen seriál, ale i když patříte do úplně jiné generace, zkuste ho hned nezavrhnout. Skupina středoškoláků z Californie v seriálu hledá lásku, přátele, prozkoumává svou sexualitu a naráží přitom na stereotypní přemýšlení (nejen) ve své komunitě. Nejvíc vás, tipuji, zaujme hlavní postava, nepřehlédnutelný Chester.



MASTERS OF SEX / USA 2013 - 2016 / Showtime

A to nejlechtivější na závěr. Ne, nemusíte se bát, nejde o žádný erotický seriál - tady jen slušně! :) Motto minisérie prozrazuje, čeho se týká: "O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat." V 50. letech 20. století začal Dr. Masters a jeho asistentka Virginia studovat, co se děje s lidským tělem během sexuálního vzrušení. Výzkum to byl veskrze netypický, kontroverzní a velmi intimní. Jak asi tušíte, nejdřív jím způsobili pořádné pozdvižení a setkali se s nepochopením vědecké obce. To je ale neodradilo a časem se zařadili mezi průkopníky tzv. sexuální revoluce. Zábava & exkurz do historie v jednom.


⚠ Další tipy na seriály najdete v článku Seriálů není nikdy dost #1.

Foto: Themoviedb.org

8 komentářů :

  1. Viděla jsem zatím jen Behind her eyes a to se mi dost líbilo. Na Bridgeton a Ginny & Georgia se chystám.

    OdpovědětVymazat
  2. Masters of sex.. nejde o erotický seriál?? Ach jooo :( :D :D Jinak by mě asi lákal Ginny a Georgia. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak nějaký ten sex a erotika tam samozřejmě jsou, jestli tě to potěší. :D :D

      Vymazat
  3. Ginny & Georgia jsem dokoukala předevčírem a moc se mi seriál líbil, nemůžu se dočkat druhé sérii :) Teďka jsem rozkoukala Dámský gambit a zatím mi seriál přijde skvělý :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, ten jsem také viděla a též se mi líbil. Ale byl tak hypovaný, že dávat ho sem mi přišlo jako nosit dříví do lesa. :D

      Vymazat
  4. Super tipy na seriály, momentálně se nemohu dočkat pokračování La casa de papel. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky!

      La casa de papel jsem ještě neviděla, ale vím, že hodně frčí... :)

      Vymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥