8. 5. 2022

#NOTES | APRIL 2022

Přesně před rokem jsem na blogu začala s #notes a po dvanácti měsících se s nimi tímto loučím. Jsem ráda, že mi rubrika oživila blog a třeba do budoucna přijdu zase s nějakou novou. :) Stýskat se vám ale nemusí, na Instagramu postuju ve Stories taky pořád nějaké tipy, tak se občas mrkněte. A teď už k mým dubnovým #notes. Co jsem viděla, kde jsem byla, co doporučuju?


Záplava růžové, prostě jaro


#1

Válka na Ukrajině. Ať už, prosím, skončí. 🙏 V Praze-Nuslích vytvořil streetart umělec Chemis graffiti inspirované právě Ukrajinou, děvčátko, které pod ukrajinskou vlajkou ochraňuje svoje hračky - symbolicky státy Evropy a USA (českého krtečka, německou včelku Máju nebo amerického Mickeyho). Konečně jsem si toto aktuálně asi nejznámější graffiti v Praze šla na vlastní oči prohlédnout. Viděli jste ho taky?


#2

Zašla jsem poprvé do nového kina Edison v centru Prahy. Prostor je moc hezky zrekonstruovaný, kromě kina má i kavárnu, takže se sem můžete jít podívat, i když zrovna netoužíte vidět film, ale jen si dát kafe. Sál je malý a útulný, takové já radši než neosobní multiplexy. A co zrovna dávali? Francouzský film France s Léou Seydoux v hlavní roli. Hraje známou moderátorku a celé se to točí kolem práce v televizi, což byl asi hlavní důvod, proč jsem film chtěla vidět.


 V knihovně


#3

V dubnu jsem moc nenakupovala, oblečení vůbec, jen snad pár drobností do domácnosti, ale těmi vás nebudu nudit... Už na Instagramu jsem psala, že jsem zašla i do obchodu Pepco a byla mile překvapená. Musím uznat, že jejich sortiment se v poslední době zlepšil, designově posunul o level výš a nabídka je rozmanitější. Za mě palec nahoru.


#4

Už jsem vám říkala, jak miluju knihovny? Kdo z vás taky dobrovolně tráví čas v knihovně, i když už nestuduje? (Ale jinak jsem normální, nebojte, lol.) Nejčastěji chodím do ústřední městské knihovny, mají tam všechno - zásobu knih, aktuální vydání časopisů, kafe, wi-fi, klid... Tak s kým se tam příště potkám? :)


Čerstvé kytky do bytu


#5

A na závěr tip na šikovnou aplikaci. To jsem vám tak hledala na YouTube písničku, kterou jsem zaslechla v jednom vlogu, ale ani po půl hodině pátrání jsem se nemohla dobrat jména interpreta nebo názvu písničky. Už jsem z toho začínala bát trochu zoufalá, když mě najednou osvítilo... Vzpomněla jsem si, že existuje aplikace, která si poslechne kousek písničky a řekne vám, co je zač. Ten zázrak se jmenuje Shazam a dostal mě - za dvě sekundy (!!!) jsem od něj měla výsledek. Wow!

#NoAds

Nestihli jste přečíst všechny #notes? Nevadí, klikněte zde.

Foto: Meinmanyways.com

8 komentářů :

  1. Shazam mi tolikrát "zachránil život"! :D Naprosto perfektní aplikace, používám ji pravidelně. :) Jinak krásné fotky, na ty rozkvetlé stromy se nemůžu vynadívat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to podobně, mobil plný fotek rozkvetlých stromů. :D

      Ela

      Vymazat
  2. Tak nákupy už jsem neprovozovala pěkně dlouho a v kině jsem byla teď po roce...
    Pokud budeš mít čas a chuť, stav se prosím na blogu a můžeš nám dát s Toníkem hlas v blog soutěži 😊
    Děkujeme a přejeme pěkný start do nového týdne

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle formát na tvém blogu se mi moc líbí, škoda, že s tím končíš :( a ty rozkvetlý stromy, na ty můžu koukat furt:)

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, rozkvetlé stromy jsou nej :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. Ten Shazam má přítel a je to 100 % funkčnost. Mít víc místa v aplikaci, jdu do toho! :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥