10. 10. 2022

SERIÁLŮ NENÍ NIKDY DOST #5

Sepsala jsem pro vás opět tipy na seriály, které podle mě stojí za to. Je libo komedii? Seriál natočený podle skutečných událostí? Nebo raději něco z historie? Všechno mám! Čtěte dál...


THE GREAT / UK, Austrálie / 2020 - 2021 / HBO Max

Tak tohle je pecka! Ale nic pro útlocitné povahy - raději předem upozorňuju. :) V seriálu The Great hraje Elle Fanning ruskou carevnu Kateřinu Velikou a Nicholas Hoult jejího manžela, cara Petra, kterého Kateřina brzy odstaví na druhou kolej. Skutečnými reáliemi se tvůrci inspirovali jen velmi volně... Jak píše ČSFD, jde o "anti-historickou jízdu Ruskem 18. století". Jak dál seriál popsat? Jako satirický, odvážný, provokativní, drzý, vtipný... však se přesvědčte sami.



PAM & TOMMY / USA / 2022 / Disney+

Život píše neuvěřitelné příběhy a tohle je jeden z nich. Příběh o tom, jak vnadná Pamela Anderson a její rebelský manžel Tommy Lee o VHS kazetu přišli. Shodou okolností na ní bylo nahráno jejich domácí porno. Zloděj nelenil a záběry pustil do širého světa. Možná si na tento "skandál" z roku 1997 pamatujete taky. Jestli ne, koukněte na seriál... A možná, tak jako já, zpočátku nebude věřit, že Pamelu nehraje reálná Pamela. Přeměna herečky Lily James ve známou sexbombu z Pobřežní hlídky je neuvěřitelná!



BECOMING ELIZABETH / UK / 2022 / Starz

Po Kateřině Veliké tu máme další vládkyni, tentokrát Alžbětu I. Historické drama Becoming Elizabeth zaznamenává mladá léta panovnice, tedy dobu, kdy to na anglický trůn měla ještě hodně daleko... Politikaření, zákulisní intriky, náboženské konflikty, život na dvoře, milostné pletky i věznění a popravy. To byla realita 16. století, kterou seriál živě ukazuje. Fun fact: Alžbětu si zahrála německá herečka.



THE POLITICIAN / USA / 2019 - 2020 / Netflix

Americká komedie z prostředí střední školy. Ale úplně jiná, než byste čekali. Hlavní roli v ní hraje Payton, ambiciózní student z bohaté rodiny, jehož jediným snem je stát se jednou prezidentem USA. A tomu podřizuje vše. Doslova vše. Btw. kdo hraje jeho matku? Moje oblíbená Gwyneth Paltrow. Malou roli má v seriálu i Martina Navrátilová.



LOOKING FOR ALASKA / USA / 2019 / HBO Max

Seriálová adaptace díla z pera spisovatele Johna Greena. Možná od něj znáte zfilmované Hvězdy nám nepřály nebo Papírová města. Seriál Hledání Aljašky je - podle mě - v lecčem předčí. Nehledá se tu nicméně žádná vzdálená země, ale středoškolská studentka Alaska, femme fatale jedné americké střední školy v přírodě... A víte vy co? Jdu si tenhle seriál pustit znovu. :) 


 Nestačilo? Chcete víc doporučení? Najdete je v přechozích článcích:





Photo credit: Themoviedb.org

6 komentářů :

  1. Elo, děkuji za tipy. Kateřinu jsem si dala při covidu, bavila jsem se, občas jen zírala :o) Teď na ruské téma nějak nemám chuť...
    Měj hezké podzimní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně chápu... a proto jsou tam i další tipy. :)
      Ela

      Vymazat
  2. Nepoznám ani jeden seriál, keďže pri mojích deťoch mám málo času na filmy a seriálny a väčšinou u nás vládnu rozprávky. Ale zaujal ma hneď prvý seriál ale aj ten o Alžbete . Mám rada historické seriály aj filmy. Ďakujem za tip :)


    HOW TO WEAR BIZNISS TROUSERS

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel žádný ze seriálů neznám, ale na nějaký určitě mrknu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nemusí být "bohužel", naopak, je dobře, že jsi je ještě neviděla, máš tak spoustu tipů, na co příště kouknout. :)

      Ela

      Vymazat
  4. Zajímavé tipy, žádný jsem zatím neviděla, ale mám určitě co dohánět - podle popisu totiž vypadají super! :)

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥