25. 9. 2023

WHERE TO SHOP IN LONDON | UPDATE 2023


TK Maxx






Battersea Power Station





Wembley Park


Charity shops


Můj článek z roku 2015 dnes dostává update. Kde nakupovat módu v Londýně? Nejde o žádný vyčerpávající seznam jako spíš o moje osobní tipy coby pravidelného návštěvníka britské metropole. Kam jsem se vydala tentokrát? 

Na prvním místě musím zmínit známý TK Maxx, outletový řetězec. Najdete ho skoro na každém rohu a to je vlastně dobře - nenakupujte ale v prvním, na který narazíte, projděte si jich více a objevte, co který nabízí. Co říkáte třeba na kabelku Dune na první fotce? Roztomilá, že?

Nákupní centrum Westfield Stratford City. Když jsem bydlela v Londýně, jezdila jsem do centra právě přes Stratford, a tak jsem byla v obchoďáku pečená vařená, mám odtamtud tolik věcí! Letos jsem v něm nově narazila třeba na obchod značky Arket, love it! A jestli budete spíš v západní části města, tam najdete Westfield zase ve White City.

Zbrusu novým cílem je Battersea Power Station, bývalá elektrárna, která se proměnila v místo nákupů, kultury, akcí i setkávání. I když ještě není plně otevřené, už teď to tam žije a místo vedle řeky je fakt kouzelné. Najdete tam třeba značku Uniqlo, do které jsem se aktuálně zamilovala. Spíš než v trendy věří v kvalitní základy šatníku. Určitě vám někdy příště ukážu, co jsem si u nich vybrala.

Poprvé jsem zajela i do Wembley Parku. Hned vedle známého stadionu stojí London Designer Outlet. Tvoří ho obchody značek jako Calvin Klein, Clarks, Nike, Adidas, Levi's, New Balance nebo Vans. Já tam jela hlavně kvůli Marks&Spencer, kde jsem si vyhlédla oversized košili. Ceny před a po můžete srovnat na fotce. 

A jestli jste fanoušek udržitelné módy a nákupů z druhé ruky, to vás určitě budou zajímat londýnské charity shops. Už v minulosti jsem si v nich pořídila kousky doslova za pár liber. A můj top secret tip? Navštivte ty, které se nacházejí v oblastech, kde žijí bohatší Londýňané (Chelsea, Kensington, Wimbledon...). Nabídka značek vás tam mile překvapí a narazíte možná i na nějaký designerský poklad za dobrou cenu.


My article from 2015 is getting updated today. Where to shop for fashion in London? Here are my personal tips as a regular visitor to the British capital. Where did I go to shop this time?

The well-known outlet chain TK Maxx is on the top. You can find it on almost every corner, and that's actually a good thing - but don't shop at the first one you come across, go through several and discover what each one has to offer. What do you say about the Dune handbag in the first photo? Cute, isn't it?

Westfield Stratford City Shopping Centre. When I lived in London, I used to go to the centre via Stratford, I got so many items from there! This year I have found there the Arket store, love this brand! And there's another Westfield in the capital if you like - in the White City.

A brand new destination is Battersea Power Station, a former power station that has been transformed into a place for shopping, culture, events and gatherings. Although it is not yet fully open, it is already alive and this place next to the river is really magical. You can find there, for example, the brand Uniqlo, which I am currently in love with. Rather than trends, they believe in quality wardrobe staples. I will definitely show you what I chose from them next time.

I also went to Wembley Park for the first time. Right next to the famous stadium is the London Designer Outlet. It consists of stores such as Calvin Klein, Clarks, Nike, Adidas, Levi's, New Balance or Vans. I went there mainly because of Marks&Spencer, where I checked out an oversized shirt. You can compare the price "before and after" in the photo.

And if you're a fan of sustainable fashion and second-hand shopping, you'll definitely be interested in London's charity shops. In the past, I have bought pieces in there for literally a few pounds. And my special tip for you? Visit those located in areas where the wealthier Londoners live (Chelsea, Kensington, Wimbledon...). You will be pleasantly surprised by the range of brands there and you may even come across some designer treasure at a good price.


Photo credit: Meinmanyways.com


4 komentáře :

  1. TK MAXX je vždycky můj))) a nejenom v Londýně.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, vypadá to tam skvěle a asi bych nevěděla, kam dříve skočit. :D Nákupy miluju, ale nesmí být v obchodech milion lidí. :D Ta kabelka je krásná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Místo, kde by v Londýně nebylo moc lidí, se docela těžko hledá. :D

      Ale třeba zrovna v Battersea Power Station to bylo v klidu, je to nově otevřené a asi si tam ještě lidi tak nezvykli chodit... :)

      Ela

      Vymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥