26. 10. 2020

SERIÁLŮ NENÍ NIKDY DOST #1

Tipů na seriály není nikdy dost, že ano? ;) Zvlášť v této koronavirové době, kdy musíme zase trávit náš čas hlavně doma. Vynechejme teď velké trháky, o kterých čtete všude, a zaměřme se na ty, které sice nejsou tak profláklé, ale za vaši pozornost určitě stojí. Alespoň já si to tedy myslím! Od teenage dramatu z Východu, přes romantiku v Paříži, až po nekalé obchodní praktiky na Azurovém pobřeží... 

Viděli jste už tyhle seriály?


💰 💰 💰 

GIRLBOSS / USA, 2017 / Netflix

Znáte Sophii Amoruso? Ne? A co e-shop Nasty Gal? Přihořívá? On-line obchod s původně vintage módou založila právě Amoruso, úplně od píky, ze své ložnice v San Francisku. A byla to docela jízda - tak proč ten příběh nezfilmovat? Název seriálu se opírá o její první knihu Girlboss (mám ji doma). Je plná byznysových rad i příběhů - jak ze začátků jejího podnikání, tak z jejího života. Seriál samotný podle mě stojí a padá na výkonu mé oblíbené herečky Britt Robertson. Postava Sophie je v jejím podání dost osobitá až crazy, ale to je právě jedna z věcí, která mě na seriálu baví.




❤ ❤ ❤

LOVE 101 / Turecko, 2020 / Netflix

Kolik jste už viděli tureckých seriálů? Já snad asi jen tento... :) Základní zápletka vám bude možná připadat trochu přitažená za vlasy: mladá učitelka chce změnit působiště, jenže to by pro jistou partu studentů-potížistů znamenalo vyhazov ze školy, a tak se rozhodnou, že ji dají dohromady s jiným učitelem, aby neměla důvod odcházet. Láska je přece mocná, tak by plán mohl zafungovat, ne? řekli si. Na tomto pozadí poznáte rozmanité postavy, které hledají své místo v životě, spřízněné duše, zastání v ne úplně spravedlivém světě, kde to, že jste dospělý, ještě automaticky neznamená, že máte pravdu. Upřímně, původně jsem od seriálu nic moc nečekala, ale o to víc mě pak mile překvapil.




💦 💦 💦

RIVIERA / UK, 2017 - 2019 / Sky Atlantic

Tohle je jeden z mých osobních top seriálů. Proč? Hmm, kde jen začít? Děj se odehrává převážně na fotogenické Francouzské riviéře. Je z prostředí bohatých lidí, takže čekejte krásné domy, luxusní oblečení a šperky, drahá auta, vybrané společenské akce. Velkou roli v něm hraje umění a obchody s ním. A do toho kriminální zápletka, osobní drama a jedna blondýna (Julia Stiles), co se rozhodla vzít věci do svých rukou. Venku jsou dvě série a brzy bude i ta třetí!




🔌 🔌 🔌

DON'T LOOK DEEPER / USA, 2020 / Quibi

Na miniseriál Don't Look Deeper jsem narazila úplnou náhodou, ostatně jako i na mnoho jiných. Aisha je zdánlivě obyčejná americká středoškolačka, jenže jednoho dne náhodou zjistí, že s ní není něco "v pořádku". Je totiž robot. Proč to před ní její nejbližší tajili, odkud pochází a k čemu je určená? Odpovědi si, jak už to tak bývá, musí najít sama. Jednotlivé díly trvají ani ne deset minut, a tak seriál hravě zvládnete zkouknout za jeden sychravý večer.




🗼 🗼 🗼

EMILY IN PARIS / USA, 2020 / Netflix

A pak se můžete přesunout do Paříže. Tam se odehrává příběh jiné Američanky, Emily, markentingové manažerky, která přijela evropským kolegům předávat (ne úplně chtěné) rady. Když jsem tento článek se seriálovými tipy začínala psát, o Emily in Paris moc zmínek na webech nebylo, ale stačila chvíle a ejhle, recenzí už je habaděj. I přesto jsem ho v mém seznamu ponechala. Je z pera tvůrce Sexu ve městě a to dělá seriálu neskutečnou reklamu. Ale neradujte se předčasně, seriál klouže dost po povrchu, pro klišé nejde daleko a hlavně ze začátku je to občas křeč. Na druhou stranu: Paříž, kavárničky, croissanty, pohlední muži, francouzská móda... na odreagování po práci tutovka.


Chcete další seriálové tipy? Dejte mi vědět.
___

Foto: www.themoviedb.org

14 komentářů :

  1. Emily in Paris zní skvěle. Docela ráda se teď dívám na takové oddychovky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Znám první a poslední seriál, fajn oddychovky :) Zbytek neznám, tak děkuji za tipy :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. krásný výběr seriálů ♥ určitě se na nějaký podívám, jelikož kromě Emily in Paris žádný jiný zmíněný neznám :) Musím napravit!

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  4. Tak z těchto jsem viděla jen Emily in Paris. A u ostatních mrknu, který mě zaujme, protože teď sháním nějaký seriál ke sledování :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Znám akorát Emily In Paris, to byla docela fajn :)

    OdpovědětVymazat
  6. Emily in Paris doporučuje poslední dobou snad každý, tak to asi taky budu muset dohnat:D Jinak mě zaujal seriál Riviera, s přítelem na něj určitě mrkneme. Díky za tipy!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za tipy, některé znám, ale některé ne a je pravda, že tipů na filmy a seriály není nikdy dost!

    OdpovědětVymazat
  8. Super výběr, za mě vede Emily in Paris :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně to jsem potřebovala, nový tipy :-)teď mám vše dokoukané

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥