1. 9. 2021

#NOTES | JULY & AUGUST 2021

Ach jo, prázdniny jsou oficiálně za námi. Nesmutnit po krásných letních dnech a co nejméně si připomínat fakt, že budou zpět zase až za rok, mi dává docela zabrat. Ale, zamáčkněme slzu a ohlédněme se na chvíli zpět... Do tohoto prázdninového vydání #notes za červenec i srpen jsem vybrala deset hezky různorodých tipů: na to, kam zajít, kde hledat módní inspiraci, co jíst, kde nakupovat nebo třeba na co se podívat v telce... Ready, set, go!


monstera monkey leaf



#1

Jestli se doma rádi obklopujete rostlinami a květinami, koukněte na krásný zelený e-shop Gardners. A třeba vám padne do oka, tak jako mně, zvláštní "děravá" odrůda monstery, jmenuje se monkey leaf nebo taky monkey mask. No není pretty damn cool?


#2

Kde najít v Praze zatraceně dobré pečivo? V islandském Artic Bakehouse nešlápnete vedle. Doporučit vám můžu hlavně to sladké - caramel roll nebo monkey (zase ta opice, lol) muffin. Jeden můj kolega taky doporučuje kváskový (!) toastový chleba. Mňam!


#3

Až budete směřovat do Artic Bakehouse na Myslíkově ulici, možná půjdete kolem kostela sv. Cyrila a Metoděje, kde je i muzeum odboje. Určitě se tam zastavte, hlavně dole v kryptě. Je to totiž přesně ta krypta, kde nacisté za 2. světové války dostihli československé parašutisty, hrdiny heydrichiády. Velmi silné místo. Měl by ho aspoň jednou v životě navštívit každý.


#4

Hlavní pokrm léta - zmrzlina! Mým oblíbeným místem v Praze je dlouhodobě Créme de la Créme, občas jsem zašla i do Puro Gelato na Výtoni a nově jsem objevila branickou Zmrzlinárnu. Na jejich příchutě burákové máslo nebo pistácie budu vzpomínat ještě dlouho po tom, co léto skončí...


dobrota z Artic Bakehouse


#5

Kam se v centru Prahy na chvíli zašít a třeba si v klidu vypít kafe? Zkusit to můžete například ve Florentinu, kousek od Masarykova nádraží. Součástí komplexu je totiž i malá Desfourská zahrada s rybníčkem. Btw. atmosféru Florentina miluju, připomíná mi totiž moji oblíbenou londýnskou čtvrť Canary Wharf (mrkněte na můj článek zde) - moderní, prosklenou, minimalistickou... ach, ty vzpomínky.


#6

Následující tip bude vlastně 2v1. Zaprvé: stand-up comedy! Byli jste někdy? Mě na ni vytáhla kamarádka, byla jsem úplně poprvé a rozhodně nelituju. U mikrofonu se střídal Tomáš Měcháček, Ester Kočičková a Karel Hynek (kdo sleduje můj Instagram, viděl fotky z akce). Kde se stand-up konal? To je právě ten tip č. 2: v Art&Food Zooně. Najdete ji v Troji kousek od zámku / zoo a atmosférou trochu připomíná karlínské Kasárny. Mimochodem, jejich kuřecí quesadilla byla top... hned bych si ji dala zase.


#7

Chcete se na Prahu podívat jinýma očima? Vím přesně, jak na to! Nasedněte na loď a proplujte městem (a klidně i dál...) na vlnách Vltavy. Je to parádní zážitek a výhledy z řeky stojí za to. Svést se můžete jak luxusní, moderní lodí, tak historickým parníkem. Víc info a kupu fotek pro vás chystám do samostatných článků.


čím víc kopečků, tím líp


#8

Snažila jsem se být přes léto co nejvíc venku, ale když už jsem byla doma a chtěla se podívat na seriál, měla jsem jasno, co si pustit - Lucifera. Hell yeah! Nemohla jsem od něj (ehm, herce Toma Ellise, lol) a od celého seriálu odtrhnout oči. Viděli jste ho taky?


#9

O prázdninách jsem si kupovala příslušenství k novému mobilu (třeba ten kryt na fotce dole, který se na slunci krásně třpytí) a zvolila jsem úplně naslepo e-shop ProMobily. A dobře jsem udělala - nízké ceny, skvělý přístup, rychlá komunikace, milí zaměstnanci, vtipné maily i vzkazy v krabici. Nakupovat u nich byla radost, což se o spoustě jiných obchodů rozhodně říct nedá.


#10

A na závěr trocha fashion v podobě tipu na zajímavou módní blogerku. Koukněte na blog FashionRadi. Pravda, chvíli jsem si k Radi alias Radostině hledala cestu, ale pak mě začala fakt bavit. Nebojí se žádné barvy ani stylu, žije v Las Vegas a často jezdí fotit i do tamních národních parků. Krása!


obal na mobil jako pro Barbie


#NoPaidAds


⚠ Unikly vám předchozí #notes? Klikněte:

April 2021

May 2021

June 2021


Foto: Ela

11 komentářů :

  1. Aaaaa, caramel roll, mňaaaaam. A zmrzlina z Creme de la creme taky. Zmrzlinu jsem tam měla jednou, ale byla strašně dobrá. Nevím, jak přesně to tam funguje, kolik si můžeš dát druhů, takže jsem si řekla jen o čokoládu. A ta skončila na mém bílém tričku. :D :D
    Supr článek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :)

      Situaci se zmrzlinou (a vlastně čímkoliv jiným), která skončí na tričku, znám až moc dobře taky. :D

      Ela

      Vymazat
  2. Pekné prázdniny si mala. Tá kvetina je zaujímavá. Ja som si nedávno zobrala od svokry ťahačku ale chcela by som ešte malé palmičky ale aj tvoja je pekná, taká zvláštna. Čo sa týka seriálov ja som pozerala dookola Sex v meste alebo Emily in Paris :D Som zažraná fashion maniačka :D A prezradím na seba niečo. Ja od kedy som bola tehotná z druhým synom a bolo mi zle zo zmrzliny tak od vtedy zmrzlinu nejem vôbec :D



    NOVÝ ČLÁNOK TUNA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář.

      Palmu bych chtěla taky! :) No já zase dřív moc zmrzlinu nejedla, ale teď jí nemám pořád dost... :D

      Ela

      Vymazat
  3. Na zmrzlině jsem letos také ujížděla, hlavně na těch ovocných! :D :) Jinak kryt na mobil nemá chybu, je krásný. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna v pondělí pojedeme do Prahy, tak se mi tvé tipy opravdu hodí :) zmrzku z Creme jsme měli jen jednou a to v Tróje, když tam byla výstava nějakých starých aut, tak tam měli stánek :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. Jeee monkey, od doby co jsem ve skupině Pražského swapu, miluju monstery :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Musím říct, že pokojovkám jsem celkem propadla 🙈. Nedávno jsem všechny hezky přesadila, ale monsterka je má vysněná, kterou si chci pořídit. O Artic Bakehouse jsem neslyšela, ale až budu mít někdy cestu okolo, moc ráda tam zavítám 🙂.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, jak člověk jednou s pokojovkami začne, těžko se přestává. :D

      Ela

      Vymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥