6. 8. 2023

EARLY BIRD














Komu by se chtělo vstávat ve 4 ráno? Mně ne.

A přece jsem se minulou neděli donutila (v sobotu, na první pokus, jsem to nedala :)), vstala a chytla první ranní metro směr centrum Prahy. Chtěla jsem vidět východ slunce a začátek nového dne z Karlova mostu.

Taková maličkost, a přece jsem ji plánovala snad několik let a pořád odkládala. Podobných věcí, co pořád posunuju "na jindy", "až se mi bude víc chtít", "až budu mít víc času" a tak dále... mám spousty.

Ale já se konečně hecla a jela. Nejlepší pocit na světě!

Bláhově jsem si myslela, že v centru města a na Karlově mostě budu ve čtvrt na šest v prázdninovou neděli skoro sama, ale překvapivě nás tam bylo dost, lol. Párty people vracející se z kalby, fotografové s profesionální technikou a nadšenci, co měli stejně potrhlý nápad jako já.

A taky partička kluků, co odhodila oblečení a po mostě se proběhla úplně nahá, lol. Hm, tak tohle jsem skutečně nečekala, že tu uvidím... :) (a ne, foto nemám)

Praha vážně nikdy nespí. A pořád umí překvapit.

Užila jsem si krásné barvy ranního nebe nad řekou, prošla se po skoro liduprázdných ulicích, pak si je projela i na Rekole, našla jediné v tu chvíli otevřené pekařství v centru, dala si snídani a životabudič-kafe, došla zase na metro, v osm ráno byla zpátky doma a šla se dospat, lol.

Nebyl to úplně typický den, ale miluju tohle rozbíjení rutiny a pomyslné odškrtávání věcí z "bucket listu". Vlévá mi to dětinskou radost do žil a pocit, že o trochu víc žiju. I tyhle drobnosti se počítají...

Zkuste je taky! 💫


Who wants to get up at 4 am? Not me.

And yet last Sunday I forced myself (I didn't make it on the first try on Saturday :)), got up and caught the first metro service towards the center of Prague. I wanted to see sunrise and the beginning of a new day from the Charles Bridge.

Such a small thing and yet I kept putting it off for years. And there are many things which I keep putting off "for another time", "when I have more time" and so on. You know that, do you?

But I finally did it. The best feeling in the world!

I foolishly thought that I would be almost alone in the city center and on the Charles Bridge at a quarter past six on a holiday Sunday, but surprisingly there were plenty of us, lol. Party people returning from pubs, photographers with professional equipment and enthusiasts who had the same crazy idea as me.

And also a group of guys who threw off their clothes and ran across the bridge completely naked, lol. Hmm, I really didn't expect to see this here... :) (no, I do not have a photo)

Prague really never sleeps. And it can still surprise.

So I enjoyed the beautiful colors of the morning sky above the river, walked along almost empty streets, then took a ride by bike, found the only open bakery in the center at that moment, had breakfast and a life-boosting coffee, got to the subway again, was back at home at eight am and went to sleep, lol.

It wasn't exactly a typical day, but I love to break my routine like this and mentally ticking things off my bucket list. It infuses childlike joy into my veins and makes me feel a little bit more alive. Even these little things count...

Try them too! 💫


Photo credit: Meinmanyways.com

7 komentářů :

  1. Bezva nápad. Já dřív občas chodila do práce pěšky přes Karlův most (místo na Malostranské jsem vystoupila na Můstku a na Malou Stranu šla odtud přes Staromák a Karlův most) - ne tedy ve čtyři ráno, ale kolem půl osmé. Už dlouho jsem jsem to ale neudělala a možná bych měla - dokud je ráno ještě hezky a ne tma (ale zítra to nebude - to bude nejspíš pršet ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky fajn, chodit do práce přes Karlův most! :) To jen tak někdo nemá... :D

      Vymazat
  2. Ahoj, nám se to párkrát stalo zcela neplánovaně, že se protáhla noc plná dlouhého a nekončícího povídání, a asi 3x jsme šli takto z akce, nejen v centru, ale i na P5 a P7. Super, moc ráda na to vzpomínám. Krásný začátek nového týdne. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Njn, tyhle ty pozdní odchody z párty domů... :)))
      Já to zažívala v Ostravě ze Stodolní. :D

      Vymazat
  3. Skvělý nápad jak ulovit úžasné foto))))
    Eva

    OdpovědětVymazat
  4. To je super, že jsi vstala takhle brzy a vyrazila na procházku. Východ slunce v Praze musí být nádherný, o tom svědčí i tvé fotky. :))

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥