26. 8. 2023

LATE SUMMER SHOPPING DAYS


Slevy v obchodech vrcholí, a tak jsem toho využila a ještě si pár kousků objednala. Snažím se nebýt impulzivní a nenakupovat věci jen proto, že u nich svítí nápis "sleva"... a že jsem taková dřív bývala! :) Třeba když jsem po škole začala pracovat na plný úvazek a měla pocit, že musím najednou všechno mít! Na co jiného by mi ta výplata taky byla, že?   

Spousta špatných nákupních rozhodnutí v minulosti mě poučila. Snažím se vybírat jen to, co skutečně potřebuju nebo vím, že v budoucnu využiju.

#rules

Jasně, čas od času si udělám něčím radost jen tak. Ale nesmí to být zbytečnost, která stojí majlant, a pak mi jen leží ve skříni (nebo v botníku... hello vy vysoké jehly, co sice vypadáte krásně, ale nedá se ve vás chodit, lol). Těžce vydělané peníze by se přece neměly vyhazovat oknem.

A co mám tedy nového? Například... mou starou ošoupanou peněženku nahradí nová (Calvin Klein), basic trička v neutrálních barvách se u mě taky neztratí (Gant, Calvin Klein), nosím je pořád, a radost mi udělá stříbrný řetízek (Answear Lab).

Za mě spokojenost. Máte taky při nakupování svá pravidla?


Sales in stores are peaking, so I took the opportunity and ordered a few more pieces. I try not to be impulsive and buy things just because they are discounted... and man, I used to be like that! :) When I started working full-time after university, I felt like I had to have everything at the time! What else would the salary be for, right? lol

Lots of bad buying decisions happend to me in the past and I learned the lesson. I try to choose only what I really need or what I will use certainly in the future.

#rules

Sure, from time to time I buy something for myself just like that. But the item can't be useless, costs a fortune and just sits in my closet (or in my shoebox... hello you, high heels, you look beautiful, but it's impossible to walk in you, lol). Hard-earned money shouldn't be thrown out of the window.

Current new-in? For example... my old worn-out wallet will be replaced by a new one (Calvin Klein), basic T-shirts in neutral colors won't get lost in my closet either (Gant, Calvin Klein), I wear them all the time, and a silver chain (Answear Lab) is just for my joy.

Do you also have your own rules when shopping?


Photo credit: Answear.cz


4 komentáře :

  1. Já se snažím vyhýbat se impulsivním nákupům. Ale protože nakupování nijak extra nemiluju, nakupuju na poslední chvíli a pak ten nákup nebývá občas úplně ono, protože prostě koupím, co zrovna mají, i když bych za jiné situace víc váhala, jestli je to to pravé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to taky někdy dělala... nechávala jsem nákup na poslední chvíli, a pak koupila i to, co se mi na sto procent nelíbilo, takže tě chápu. :)

      Vymazat
  2. Dělat si radost je důležité, já jsem si naposled koupila vestu v Sinsay a nějaké podzimní dekorace. :)) Člověku hned takové maličkosti zlepší den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sice jo, ale ještě lepší je dělat promyšlené nákupy. ;)

      Ela

      Vymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥