2. 2. 2019

MASKOVÁNÍ | FREEMAN & HAVLÍKOVA APOTÉKA



Když jde o čistící pleťovou masku, žerty stranou. Bez ní by moje mastná/smíšená pleť byla ztracená. Tady jsou moje dvě aktuálně oblíbené. Znáte je?

Ta první je značky Freeman s cukrem a dřevěným uhlím. Chvíli trvá, než si na zvláštní konzistenci a nanášení (vlhkého černého cukru 😊) zvyknete, ale zato smývání je hračka. Což oceňuju, protože jestli něco nesnáším, tak je to vrstva zaschlé masky, která nejde dolů. Dá se použít i coby peeling, jde tedy o 2v1. Jako maska je ale podle mě lepší a účinnější než jako scrub. Jenže! Snažím se postupně veškerou svou "běžnou" kosmetiku z drogerie nahrazovat tou přírodní. Ač mě složení Freeman masky nijak neděsí a výrobce avizuje přírodní ingredience (resp. "inspirované přírodou" - hmm, co si pod tím představit?), věřím, je najdu ještě lepší...

Sahám také po jedné z Havlíkovy přírodní apotéky. Tahle čisticí tříminutová maska je ale určená výhradně na ráno. Pracuje s faktem, že se během noci na povrchu pokožky nahromadí nečistoty vyloučené z pleti. A že pouze omýt je vodou, příp. očistit pleťovým tonikem / micelární vodou nestačí. Maska se nanáší hned po probuzení na ještě neomytý a nevyčištěný obličej, nechá se působit skutečně jen tři minuty, a pak se smyje. Těch pár minut má každý, i já - a to už je co říct, protože ráno jsem většinou dost nepoužitelná a nic nestíhám. 😂 Maska má konzistenci skoro jako pleťový krém a velmi lehce se omývá - to je pro mě velké plus, jak už jsem zmiňovala výše. Z jejích účinků mám zatím velmi dobrý pocit a doufám, že mé nadšení bude jen narůstat.
___

Foto: Ela

3 komentáře :

  1. Z těch přírodních masek používám většinou jílové. Buď od Saloos nebo od Nacomi. Tyhle masky jsem ještě nezkoušela, ale tu Havlíkovu apotéku bych chtěla někdy zkusit.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Masky od Freeman mám moc ráda :) přesně tu, co máš ty jsem měla ve vzorečkovém balení a byla parádní. Ani avokádová nebyla špatná. Tahle značka má opravdu velkou nabídku.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥