30. 4. 2022

SERIÁLŮ NENÍ NIKDY DOST #4

Jarní počasí už nás láká trávit čas spíš venku. Ale jestli hledáte, na co se večer - se sklenkou vína v jedné ruce a něčím dobrým k zakousnutí v druhé - podívat, tady je pár mých velmi čerstvých tipů. A věřte mi, že jsem všechny zmiňované seriály do jednoho zhltla s nadšením. Třeba se budou líbit i vám.


TOKYO VICE / USA, 2022 / HBO Max

Jestli bych měla z dnešních tipů vybrat jen jeden, byl by to tenhle - Tokyo Vice. Taky vás Tokio fascinuje tak jako mě? Seriál se inspiroval životem Jakea Adelsteina, který se v devadesátých letech stal prvním ne-japonským redaktorem největšího tokijského deníku. Odhaloval praktiky tamní mafie - jakuzy - a sám měl jak mezi mafiány, tak mezi policisty přátele. V seriálu si ho zahrál herec Ansel Elgort, a toho já miluju.  Takže... na co ještě čekáte, žhavte telku!



WECRASHED / USA, 2022 / Apple TV

Další dílo inspirované skutečnými události. O co jde tentokrát? Seriál se točí kolem konceptu coworkingu, sdílených pracovních prostor. Díru do světa s nimi v NYC udělal Adam Neumann a jeho společnost WeWork. Po zářném vzestupu ale následoval rychlý pád, jak už to tak občas bývá. Narcise Adama si zahrál Jared Leto a jeho ambiciózní manželku zase Anne Hathaway. Jedničkové herecké obsazení a reálný příběh jednoho světového startupu - berete?



SWIMMING WITH SHARKS / USA, 2022 / The Roku Channel

Velký nablýskaný svět hollywoodských studií může být docela nebezpečný. Je plný manipulátorů a intrikářů. Jenže nikdo netuší, že drobná blondýna, asistentka Lou, je ze všech nejhorší. Na pozoru by se měla mít hlavně její šéfová, ředitelka jednoho studia, Joyce. Lou je jí totiž posedlá a udělá cokoliv, aby jí byla nablízku... Studie jedné psychopatky, mrazivé momenty, opět zajímavý cast... podtrženo, sečteno: tenhle seriál jsem si fakt užila (a jednou o víkendu binge-watchla :)).



ANATOMY OF A SCANDAL / USA, 2022 / Netflix

Tohle bylo pro mě zpočátku docela nevýrazné dílo, ale věřím, že jakmile si ho jednou pustíte, budete chtít víc a víc, jako já... A zase musím zmínit obsazení: Rupert Friend jako úspěšný britský politik a dokonalý otec rodiny & Sienna Miller jako jeho oddaná manželka. Jenže... obstojí její oddanost, když manžela obviní ze znásilnění a na rodinu si všichni ukazují prstem? A co když je její manžel nakonec vážně vinen? A co když toho má na triku mnohem víc?



THE GIRL FROM PLAINVILLE / USA, 2022 / Hulu

And last but not least... The Girl from Plainville. Seriál zpracovává kontroverzní případ mladé dívky Michelle Carter, která byla před pár lety v USA odsouzena za neúmyslné zabití. Jak? Nabádáním k sebevraždě. Jejímu tehdejšímu příteli přes textové zprávy a telefonáty "dopomohla" k sebevraždě. Není to lehké téma ke zpracování, vím, ale zkuste mu dát šanci. Michelle si zahrála skvělá Elle Fanning - další důvod, proč se na seriál podívat. :)


⚠ Nestačilo? Chcete jich víc? Klikněte:




Foto: www.themoviedb.org

3 komentáře :

  1. Zrovna nevím, na co koukat a tohle jsou skvělé tipy! Ostatně jak sama píšeš, seriálů není nikdy dost. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ani jeden seriál neznám. Zaujal mě ten s Elle Fanning ve vězení a potom s Anne Hateway, tu mám moc ráda :) Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥