26. 10. 2022

LIFE LATELY & GIVEAWAY










Vzpomínáte si na mé příspěvky označené jako #notes, ve kterých jsem každý měsíc shrnovala, co zajímavého jsem dělala, kde jsem byla, co jsem vyzkoušela...? Někteří z vás mi psali, že vás bavily a měla bych je opět dělat... No, nechám si to projít hlavou a uvidíme. :) Nicméně dnes mám pro vás taky takový shrnující článek, protože se toho za poslední dobu stalo dost. A to je dobře!

Nejdřív jsem vám chtěla ukázat moje nové šaty, které jste tak trochu viděli už v tomto článku. Tak tady jsou celé, na fotkách nahoře. Řekla jsem si, že trocha barvy mému šatníku neuškodí, zeleného nemám jinak nic. :) A že vám přijde, že mám kratší vlasy? Vy jste ale všímaví! Ostříhali mě v ČT v maskérně Sama doma (teda Sado mama, pardon). Šla jsem jen na zastřižení konečků, ale nakonec se paní maskérka rozšoupla víc, asi to moje vlasy už potřebovaly.

Jen je mi trochu líto, že tuhle hurá akci už si nikdy nezopakuju, protože mě čeká velká pracovní změna a přestup jinam. Od kolegů jsem dostala na rozloučenou spoustu dárků, nebudu je tu všechny vyjmenovávat, ale byla to třeba ta krásná květina na fotkách nebo hrníček a čaj s vtipným nápisem. Díky!

A co volný čas? Všechny ty krásné podzimní akce v Praze, jako je Designblok nebo Signal festival, jsem letos stihla navštívit, za mě úspěch! Jestli sledujete můj profil na Instagramu, tam jste všechno viděli a určitě už taky víte, že jsem se jako turista jela podívat na otočku do Krakova. U nás v Česku jsem navštívila zase Písek, vůbec poprvé.

Tam jsem se dost (nedobrovolně) otužovala, protože v penzionu, kde jsem byla ubytovaná, se (ještě) netopilo a zima tam byla teda pořádná. A třeba taková brzká rána, když si umyjete vlasy, ale nemáte si je čím vysušit a nezbývá vám než hodinu v chladu čekat, až uschnou... no, znám i příjemnější věci, lol. A neříkala jsem si snad stokrát, že bych si nějaký malý, příruční fén na cesty mohla pořídit? Říkala.

Jak vidíte na fotkách, můj nedostatek už je napravený, dostala jsem nabídku si jeden takový cestovní vysoušeč vlasů vyzkoušet. Je malý, lehoučký a hlavně skladný díky držadlu, které se dá sklopit. Easy! Testuju taky žehličku na vlasy a když říkám, že testuju, tak doslova - je to moje první žehlička ever. A myslím, že jsem ze široké nabídky vybrala dobře.

Co na ní hlavně oceňuju, je rychlost nahřání, za 30 sekund je ready. Kdo po ránu nestíháte jako já, je pro vás takový rychlý stroj must-have. Už na tyto fotky jsem se snažila vlasy lehce zvlnit, ale moc mi to zatím nešlo, takže to necháme bez komentáře, ano?

A to nejlepší na závěr - mám pro vás soutěž. Cestovní fén Eta Fenité mi rozhodně závidět nemusíte, protože pro jednoho z vás ho mám taky! Tentokrát je soutěž otevřená úplně všem, kdo se chtějí zapojit, ne jen pro ty, co sledují můj blog přes tlačítko "Pravidelní čtenáři" (ale pokud na něj kliknete, budu ráda).

Jak se do soutěže zapojit? Napište mi do komentářů, jaká věc/věci vám při cestování nesmí rozhodně chybět v kufru (kromě samozřejmých věcí jako oblečení, pas, peníze atd.) Je to externí nabíječka? Vlhčené ubrousky? Špunty do uší? Jsem zvědavá... :) Připište také váš e-mail nebo aspoň IG profil, kam vám můžu napsat v případě výhry. Soutěž trvá do středy 9.11. včetně, pak vylosuju nového majitele fénu.

Hodně štěstí!

Do you remember my #notes, in which I summarized every month what I did, where I was, what I tried...? Some of you wrote me that you enjoyed them and I should do them again... Well, I'll think about that and see. :) However, I have a summary article for you today, because a lot has happened lately. And that's good!

First of all, I wanted to show you my new dress, which you have already seen a bit in this article. So here it is, in the photos above. I thought that a bit of color would be good for my wardrobe, I don't have anything else in green. :) And do you think I have shorter hair? That's right! I had my hair cut at work. I only went to trim the ends, but eventually the lady cut them much more, it was needed.

I'm just a little sorry that I'll never repeat this again, because there's a big job change ahead for me. I received a lot of farewell gifts from my colleagues, I won't list them all here, but it was, for example, the beautiful flower in the photos or a mug and tea with a funny note. Thank you!

What about free time? I managed to visit all the beautiful autumn events in Prague, such as Designblok or the Signal festival this year, success for me! If you follow my profile on Instagram, you already know that I went to Krakow as a tourist. Here in the Czech Republic, I visited Písek, for the first time ever).

I also (involuntarily) hardened myself there, because the heating in the hotel wasn't (yet) on. And when you wash your hair in the morning but have nothing to dry it with and all you can do is wait an hour in the cold for it to dry... well, I know better things to experience, lol. And haven't I thought a hundred times that I should buy a small, handy hair dryer? I have.

As you can see in the photos, the situacion has already been sorted, I received an offer to try one of travel hair dryers. It is small, light and easy to store thanks to the moveable handle. Easy! I'm also testing a hair straightener, and when I say testing, I mean it literally - it's my first straightener ever. And I think I made a good choice from the wide range.

What I especially appreciate about it is the speed of warming up, it's ready in 30 seconds. For those of you who doesn't have so much time in the morning like me, such a fast gadget is a must-have for you. I already tried to curl my hair slightly as yoou can see in the photos above. But it didn't work so well, so we'll leave it without comment, shall we?

And the best thing is coming now - I have a giveaway for you. You definitely don't have to envy me the Eta Fenité travel hair dryer, because I have one for you, too! This time, the contest is open to everyone who wants to participate, not just those who follow my blog through the "Regular Readers" button (but I'd be happy if you click to follow).

How to join this giveaway? Tell me in the comments what thing/things you absolutely cannot miss in your suitcase when you travel (besides the obvious things like clothes, passport, money, etc.). Is it an external charger? Wet wipes? Ear plugs? I'm curious... :) Also add your e-mail or at least your IG profile, where I can write to you in case of winning. The giveaway ends on Wednesday 9.11., then I'll choose a new owner of the hair dryer.

Good luck!

| Outfit |
Sinsay dress
Converse sneakers

#spolupráce

Photo credit: Meinmanyways.com

9 komentářů :

  1. Mně rozhodně nikdy nesmí chybět pomáda na rty, krém na ruce a kapesní nůž.
    Mail - s.voskova@volny.cz (IG úspěšně ignoruji - jeden žrout času v podobě blogů bohatě stačí :D)

    OdpovědětVymazat
  2. Elo, co mi nesmí chybět - je to vlastně celkem dost věcí. Stejně jako Stáně něco na rty a ruce, v posledních letech i dezinfekční gel, kapky do očí a můj mini set na vaření kávy, pokud to není v hotelovém pokoji (před 6 ráno vám kávu neuvaří ani v tom nej hotelu :o))
    Přeji hezké podzimní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. davidova.hela@gmail.com
    Byla jsem moc rychlá...Pa, H.

    OdpovědětVymazat
  4. Někdy je změna v životě fajn, posune nás k něčemu novému, co jsem doposud třeba neznali a přinese nové potěšení. Život se má žít a ne prožívat. TO je k té změně pracovního místa, i když nevím moc o co jde.

    Sledující jsem, netuším jak dlouho, na blog v poslední době nemám moc času, ale sleduji jako somethingbykate tady přes GFC.

    A co mě nesmí chybět při cestování? Cestuji docela dost a i když je to trochu, že ti vykrádám článek, tak opravdu zrovna já potřebuji ty vlhčené ubrousky :-D ale ideálně intimní... pokud jede člověk jen s batůžkem a pořád se přemisťuje, nikdy neví, kdy budou potřeba :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Kytička je nádherná, takovou bych si taky přála někdy dostat :)
    Mně nesmí chybět pohodlné boty :) A pak kromě těch klasických věcích asi zásoba jídla, trpím hroznou úzkostí, že budu mít hlad a pokaždé s sebou vezu horu tyčinek a trvanlivých potravin, které odvezu zase zpátky domů.. Prostě to nedokážu ovládnout a nikdo to nechápe, že zrovna já mám takový strach z hladu :D

    anotherdominika@gmail.com

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, u mě jsou to žabky, nebo prostě pantofle či gumové boty do sprchy a wc. Nějak se o své nožky "bojím", nebo je mi to od mala nepříjemné i třeba na koupališti..a taky jsou moc fajn miniatury. ☺☺
    eriuchytilova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Ta květina vypadá dokonale, miluju fialové květy! :)) Jinak super, že sis to v maskérně užila, to musel být příjemný zážitek. :)))

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥