9. 7. 2022

LONDON DIARY | ARCELOR MITTAL ORBIT













Ráda vám představuju místa v Londýně, která stojí za to. Sama jsem je navštívila, v některých případech už mnohokrát, a tak vím, o čem mluvím. Žádné doporučování naslepo. Do seznamu teď přidávám další spot. Stojí sice stranou rušného centra - nebo možná naštěstí. :)

Jde o věž nazývanou Arcelor Mittal Orbit. Ve skutečnosti je to skulptura, se 155 metry nejvyšší v celé Velké Británii. Z horního patra je skvělá vyhlídka na okolí, stadion West Ham United, na centrum města, na vzdálené Canary Wharf... Orbit najdete v Queen Elizabeth Olympic Park (vznikl při OH 2012), který si pak můžete projít, udělat si na trávě piknik nebo zahrát hry. Vstup na věž je placený a cena se odvíjí podle toho, jestli chcete jen na vyhlídku, nebo k tomu chcete připojit i sjezd dolů po skluzavce. Ale bacha na ni, je to nejdelší skluzavka na světě a podle mě i dost prudká, možná budete při jízdě křičet, lol... stejně jako pánové, které jsem natočila, když jsem na Orbitu byla já - video najdete na mém YouTube kanále.

 Jak se tam dostat: zastávka metra/vlaku Stratford 

Další místa, o kterých jsem na blogu v rámci London Diary psala:


I like to introduce you to places in London that are worth it to visit. I've visited them myself (in some cases many times) so I know what I'm talking about, no blind recommendations. I'm adding another spot to the list now. Although it stands out of the busy centre - or maybe fortunately. :)

It is a tower called Arcelor Mittal Orbit. It is actually a sculpture, 155 meters tall, the tallest in the UK. There is a great view from the top floor, you can see the West Ham United stadium, the city centre, Canary Wharf etc. The Orbit stands in the Queen Elizabeth Olympic Park (created for the 2012 Olympic Games). Then you can walk around the park, have a picnic or play games. Entrance to the tower is paid and the price depends on whether you just want to visit the lookout, or if you want to try the slide, too. But I warn you, the slide is the world’s longest one and quite steep, in my opinion. You might scream as you ride it down, lol... just like the men I filmed when I was there - you can find the video on my YouTube channel.

➽ How to get there: Stratford tube/train stop

Other places in London I wrote about on the blog:


Photo Credit: Meinmanyways.com

4 komentáře :

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥